Hírek

Korszakváltást hozhat a Warcraft-film

Meglepheti majd a mozirajongókat a Warcraft – A kezdetek című szuperprodukció, mert valószínűleg új korszakot nyit a fantasy világában.

Megszoktuk, hogy a műfajban az abszolút jók harcolnak az abszolút rosszak ellen, a Warcraft világa azonban nem fekete-fehér, hanem árnyalatokban gazdag. A történet szerint a harcias orkok lerohanják az emberek földjét, Azeroth-t, ám ezek a félelmetes szörnyek nem olyan egysíkú lények, mint például A Gyűrűk Ura és a Hobbit világának vérszomjas kreatúrái. „Azt akartam, hogy a nézők az orkokkal is azonosulni tudjanak, megértsék, mi motiválja őket.” – magyarázza legutóbbi interjújában Duncan Jones rendező. – „Az orkok között is vannak jó és szimpatikus karakterek, és az emberek között is akadnak gonoszak.”

Jones megközelítése ahhoz hasonló, mintha történelmi filmet készített volna, bemutatva a szembenálló felek konfliktusának okait. A történet bonyolult erkölcsi kérdéseket is fölvet, amelyekre nem könnyű választ adni, így a Warcraft – A kezdetek nem csupán a fantasyrajongók, hanem a gondolkodni szerető nézők egyik kedvence is lehet.

A film főszereplői Ben Foster, Dominic Cooper és Paula Patton, az alkotás Magyarországon 2016 májusában kerül majd a mozikba.

Avatar

UIP Magyarország

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya