Hírek

Szicíliai maffiasorozat: itt a Maltese előzetese!

Hetvenes évekbeli hangulat, Pink Floyd-ihlette zeneiség, oldtimer autók, sportzakók, bűnözők és bűnüldözők – ez a Maltese, a maffianyomozó. Nézd meg az előzetest!

A rejtélysorozat a 20. századi, sokáig csak legendának hitt maffia működését és kibogozhatatlan szálait mutatja be, olykor hírhedt személyek megidézésével is. A március 2-án rajtoló szombat esti programhoz már megnézheted az előzetest is!

Anno sokáig állították, hogy a maffia csak hírnévhajhász újságírók által kitalált fogalom, és amíg létezését cáfolták, addig az a háttérben megbújva egyre növekedett – írja a csatorna közleménye. A Maltese, a maffianyomozó a törzshelyhez, Szicíliába utaztat, ahol a ’70-es évekbeli „aranykorszakot” mutatja be sorozatfilmes formában.

A maffiában éppen ekkor messzemenő átalakulás rajzolódik, hiszen egy heroinfinomító tevékenységet Marseille-ből Szicíliába költöztettek. Dario Maltese, akit a több filmdíjas Kim Ross Stuart (Válás francia módra, Szívügy) alakít, ekkor tér vissza szülőhazájába. Apja halálát követően rá kell döbbennie, hogy a bűnözés sokkal közelebb áll hozzá, mint azt valaha is el tudta volna képzelni. Maltese saját életét kockáztatva tárja fel a törvényellenesség és a korrupció összetett rendszerét, ideértve nagy hatalmú, de gyakorlatilag érinthetetlen polgárokat, kormányszereplőket, bűnözőket és bérgyilkosokat – utóbbiból olyanokat is, akiknek megbízása éppen a nyomozó kiiktatására szól.

A sorozat főszereplője Kim Ross Stuart. A sportzakós, vintage Alfa Romeóval furikázó főhőst Marco Leonardi (Cinema Paradiso, Alkonyattól pirkadatig, Volt egyszer egy Mexikó) egészíti ki a sorozatban.

Maltese, a maffianyomozó különböző történelmi alakokkal erősíti tovább a kép és cselekmény hatását – olyan elhíresült személyekkel, akikről az információk az alvilág legmélyebb bugyraiból kerültek napvilágra, a sorozatban pedig tetteik mentén fogjuk felismerni őket.

Az izgalmakat a Pink Floydra hajazó zene fokozza, amely egyúttal az időben is visszarepít – mindezt a New York filmfesztiválon már elismert Ralf Hindelbeutelnek köszönhetjük. Az alvilági életet a tévénézők március 2-től szombatonként este 9-kor követhetik nyomon az Epic Drama csatornán.

 

* A cikket megjelenés után az előzetessel egészítettük ki.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com