Hírek

Kottakalózok: rajzfilm a szerzői jogi ismeretterjesztésért

Kottakalózok címmel készített tematikus rövid rajzfilmsorozatot egy jogász, zenész és grafikus szakemberekből összeállt csapat. A kezdeményezés célja, hogy a zeneipar iránt érdeklődő fiatalokat megismertesse az őket érintő jogi alapokkal.

Az ötrészes sorozat egy állatok – Cali, a vegetáriánus hópárduc; Vic, a basszusgitáros kolibri; Steve, a frontsün és Pete, a színváltós gyík – által alkotott zenekar életén keresztül enged bepillantást a szerzői jog mindennapjaiba – szerepel a produkció által az MTI-hez  eljuttatott közleményben.

Mint írták, a projektet megálmodó Mezei Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese gondolta úgy, hogy a fiatal zenészeknek, dj-knek és elektronikus zenekészítőknek így tudja a legbefogadhatóbb módon megmutatni a zeneipart érintő jogi alapokat a demókészítéstől a turnéig.

„A rajzfilmsorozat a lehető legegyszerűbben, mégis pontosan próbálja visszaadni a szerzői jog szerepét a zenei alkotómunkában.

A rajzfilm kísérlet egy társadalmilag, gazdaságilag és jogilag is jelentős kérdés egyszerű, fogyasztható, színes bemutatására. A társadalom alapvető érdeke a tudatos fogyasztók körének bővülése, ezért tesz ez a rajzfilm” – idézte Mezei Pétert a kommüniké.

Az alkotómunka az Igazságügyi Minisztérium által kiírt pályázat keretén belül, a szegedi InfoCopy diákkör tagjainak bevonásával készült. A sorozat a Youtube videomegosztó portálon érhető el.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com