Hírek

Kovásznai György festményfilmjei a Múzeumok Éjszakáján

Kovásznai György festménye

Kovásznai György festményeRövidfilm arról, ki is volt valójában Kovásznai György és mekkora jelentőséggel bír a magyar művészet történetében. Igor Lazin és Török Ferenc animációs filmje formailag Kovásznai György 1982-es Riportré című anima verité stílusú filmjét eleveníti fel. Ez az első ilyen jellegű film, amit valaha magyar művészről készítettek. – olvashatjuk Kovásznai György honlapján, ami egyrészt emléket állít, másrészt segít újra felfedezni a hatavanas évektől alkotó, korát igencsak meghaladó művészt.

Kovásznai György festményei, filmjei és írásai a posztmodern magyar művészet magányos jéghegyeként végre felbukkannak az utókor kíváncsiságának és tiszteletének ostromló hullámain, s ezen a honlapon mint a jéghegy csúcsa megmutatkoznak, de mélységeiben csak a teljes könyv és kiállítás révén ismerhetőek meg.

A Magyar Nemzeti Galériában megtalálható életműkiállítás (2010. június 5-től szeptember 26-ig) a Múzeumok Éjszakáján még különlegesebbé válik, hiszen az arra járóknak tárlatvezetésben is részük lehet, illetve Török Ferenc filmrendező Iványi-Bitter Brigittával, a kiállítás kurátorával fog beszélgetni.

Kovásznai György festménye

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com