Hírek

Kovásznai György Miami Beachen

Kovásznai GyörgyDecember 1. és 4. között az amerikai Art Basel Miami Beach Memory of the Summer of ’74 elnevezésű programjában a New Word Center falai élő filmvászonná váltak, ahol Kovásznai György munkái is bemutatkoztak.

Az 1934-ben született, majd 1983-ban elhunyt festő és animációs művész munkái messze meghaladták a maguk korát. Az életmű a művész halála után szétszóródott, a kétezres évek elején a Kovásznai Kutatóközpont Alapítvány módszeres munkájának köszönhetően sikerült rendszerezni és a nagyközönség elé tárni. A művészetkedvelők a 2010-ben a Magyar Nemzeti Galériában tartott életmű-kiállítás után az elmúlt években fedezhették fel ismét az alkotó nagyságát. Magyarország után után Kovásznai művei a világ számos országában bemutatkoztak.

Londonban a dél-afrikai művész William Kentridge méltatta a művészt.

December elején Miami Beachen Kovásznai filmes munkájára fókuszáltak a szervezők. Kovásznai 1961-től haláláig dolgozott a Pannónia Filmstúdióban, ahol Matolcsy György szárnyai alatt munkálkodott – neki köszönetően maradtak fent a művész alkotásai, melyek közül többet is levetítettek most Amerikában.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..