Hírek

Közeleg a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

A programok mellett száz filmmel is vár a háromnapos ingyenes fesztivál; a díszvendég Olaszország.

Tudtad, hogy mára a Földön élő gerincesek csupán 1%-a él a vadonban? Vagy azt, hogy a gazként irtott pitypang adja a legtöbb nektárt? És hogy tejesdobozból is lehet tárcát, lejárt hirdetési molinóból pedig szobrot készíteni? Mik azok a Superfoodok, mennyi élelmiszer megy pocsékba?

Akit érdekelnek ezek a kérdések, május 27. és 29. között látogasson el Gödöllőre, a Királyi Kastélyba, ahol a nagyszabású, Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál színes, szórakoztató és mégis tanulságos programokkal várja a családokat – írja a rendezvény sajtóközleménye. A számos program, beszélgetés és esemény mellett száz film is várja a látogatókat. Idén a fesztivál ideje alatt futó filmfesztivál díszvendége Itália lesz, így a több mint 100 levetített filmből 14 olasz alkotás lesz. A rendezvény a kertmoziban ér véget, ahol vasárnap este a csillagok alatt a fődíjas alkotás lesz majd látható.

A rendezvényen a hazai természet-és környezetvédelem olyan képviselői tartanak kerekasztal-beszélgetéseket, mint Ürge-Vorsatz Diána, ifj. Vitray Tamás, a Zöld Klub vagy a Felelős Gasztrohős. Aktív résztvevő a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem. Koncertet ad az Alma együttes, Szalóki Ági, Radics Gigi és a Dirty Slippers. A gyerekeket nosztalgia játszóház repítik a múltba, filmkészítő és öko-workshopok viszik a jövőbe.A Kék Bolygó Alapítvány gondozásában és az NFI támogatásával megvalósuló rendezvény ingyenesen látogatható.

A mindennapi tudományt és sok információt tartalmazó programok mellett a szervezők fontosnak vélték a szórakoztatás és a kikapcsolódás közösségépítő élményét is. Ezért lesz Kenderkóc játszóház, az Alma együttes és Szalóki Ági koncert a kicsiknek, Radics Gigi és a Dirty Slippers dalai a nagyobbaknak és utcabál mindenkinek.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com