Hírek

Közkinccsé vált a Disney legismertebb karaktere: naná, hogy horrorfilmekben tér majd vissza!

Micimackó után sokak gyermekkorának másik megkerülhetetlen alakja, Mickey egér is horrorfilmben köszön majd vissza, miután az amerikai szerzői jogi szabályok alapján lejárt a karakter védelme, azaz szabadon felhasználható közkinccsé vált.

Folytatódik az őrület 2024-ben is: sokakat megdöbbentett a 2023-as Micimackó: Vér és méz című horrorfeldolgozás, de mára már nagyon úgy tűnik, hogy új horrorfilmes trend született a rajzfilmfigurák új műfajba dobásával. 2024. január 1-jén egy újabb ikonikus karakter vált közkinccsé, miután lejárt az amerikai szerzői jogi védelme: Mickey egér legelső megjelenítése, egész pontosan a még Walt Disney és Ub Iwerks által rendezett Willie gőzhajó jogai jártak le, így bárki szabadon hozzányúlhat az ábrázoláshoz (igaz, Mickey későbbi rajzai még mindig védettek).

Nem is kellett több a kreatív szakembereknek, máris egy horrorjáték és két horrorfilm érkezését jelentették be. Az egyik film Mickey’s Mouse Trap (Mickey egérfogója) címre hallgat, és már előzetest is kapott. A sztori egyébként egy klasszikus slashert ígér, ahol egy játékteremben dolgozó 21 éves lány, Alex és barátai lesznek egy egérmaszkot viselő sorozatgyilkos céltáblái.

A főbb karaktereket az egész sztori kiötlője, Simon Philips, valamint Sophie McIntosh, Callum Sywyk, Allegra Nocita, Ben Harris, Damir Kovic játsszák majd, és a rendezői szerepet pedig az eddig kis költségvetésű horrorokat dirigáló Jamie Bailey vállalta magára, aki szemmel láthatóan nem vette túl komolyan a feladatot.

„Szerettünk volna egy picit szórakozni ezzel az egésszel. Mármint a Willie gőzhajó Mickey egere fog embereket ölni. Ez nevetséges. Nekivágtunk, jól szórakoztunk, miközben megcsináltuk, és szerintem ez érződik is rajta” – idézte Bailey szavait a Movieweb.

Nem csak ebben a feldolgozásban tér vissza gyilkosként Mickey egér a közeljövőben. Egy másik film még közvetlenebb módon kapcsolódik majd a Willie gőzhajó történetéhez, itt ugyanis egy komp utasait fogja terrorizálni az egér. Az egyelőre cím nélkül futó projekt rendezője Steven LaMorte lesz, aki a Varietynek nyilatkozva osztotta meg vízióját.

„Sok generációnak okozott örömet a Willie gőzhajó, de a vidám megjelenés mögött sallangmentes horror lakozhat. Alig várom, hogy megmutassam a világnak ezt a kifordított változatát a karakternek, ez a projekt egy álom számomra” – nyilatkozta LaMorte.

A filmek premierdátuma 2024 során várható.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com