Hírek

Rio – Közös filmben Michelle Williams, Benedict Cumberbatch és Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

Elég erős szereplőgárdával jöhet ki a Rio című film, ha a meglévő két főszereplő, Benedict Cumberbatch és Jake Gyllenhaal mellé becsatlakozik Michelle Williams – írja a Variety.

A Túl a barátságon után a StudioCanal alkotásában játszhat ismét együtt a négyszeres Oscar-jelölt Michelle Williams és Jake Gyllenhaal. Ők egészülnének ki Benedict Cumberbatch-csel a Rio című misztikus krimi-drámában.

A filmet a Szólíts a neveden és a The Bigger Splash rendezője, Luca Guadagnino készíti. A film forgatókönyvét pedig Stephen Knight írja, aki többek között a Locke – Nincs visszaút, a Tabu vagy a Birmingham bandája (Peaky Blinders) forgatókönyveit hozta el nekünk.

A Rio történetében a Gyllenhaal alakította újságíró Rio de Janeiro-ba utazik vagyonos barátjához (Cumberbatch). Ami azonban eleinte baráti meghívásnak indul, hamar hatalmas csapdának érződik. A vagyonos barát ugyanis ráveszi az újságírót, hogy segítsen megrendezni a halálát. Azt egyelőre nem tudni, hogy Williams milyen szerepben csatlakozna a két férfihoz, de nagyjából mindegy is, hiszen mindhárom színész hozni szokta a minimum is megbízható színészi játékot.

A három színésznek egyébként igen csak sűrű időszaka van. Williams-et legutóbb a Wonderstruck-ban láthattuk (no sajnos nem a hazai mozikban), de másik két filmje is még idén bemutatásra kerül. A világ összes pénze, amelyből Kevin Spacey-t utólag úgy ahogy van kivágták és helyettesítették Christopher Plummer-rel, illetve A legnagyobb showman (előzetes) is még decemberben látható lesz. De ezek mellett másik 6! filmje tart különböző forgatási fázisoknál.

Cumberbatch a Thor:Ragnarök-ben volt legutóbb látható, jövőre pedig 4 filmje és egy sorozata is a nézők elé kerül. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezek mellett még másik 5 alkotása is bemutatásra kerül a következő években. Gyllenhaal legutóbb a Stronger (előzetes) című filmben játszott, alakításáért pedig Oscar-díjról suttognak. De szintén idei filmje az Okja és az Élet is. A Rio mellett pedig rá is másik 5 film vár még. Csoda, hogy egyáltalán össze tudták egyeztetni hármójuk időbeosztását!

A misztikus, drámai kriminek ígért Rio jövőre érkezik a mozikba, remélhetőleg hozzánk sem csak egy fesztivál keretein belül kerül a nagyvászonra. Minket mind a történet, mind a gárda nagyon megfogott, úgyhogy eléggé várjuk az alkotást.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com