Hírek

Köztévé: számos díjazott film lesz látható ezen a hétvégén

ranody_laszlo_pacsirtaAz M3 retrócsatornán, az M5-ön, a Duna Televízión és a Petőfi TV-n számos díjazott filmet tekinthetnek meg az érdeklődők ezen a hétvégén.

Az M5 péntek esti adása nem csak a gimnazistáknak számára lehet kedves és érdekes. Kosztolányi Dezső Pacsirta című regényére Huszty Tamás írt forgatókönyvet. Az 1963-as filmet Ranódy László rendezte Páger Antal és Tolnai Klári főszereplésével. Páger Antal színészi játékáért, a cannes-i filmfesztiválon, a legjobb férfi alakításért járó díjat vitte haza, a filmet Arany Pálmára jelölték. Szombat reggel hatkor a Kisvakonddal indul a meseblokk az M2 csatornán.

Szombat délután a Duna Televízió a Történelmi magánügyek című magyar filmet sugározza, Ruttkai Éva főszereplésével. A film a második világháború utáni időkben játszódik, filmtörténeti kincs. Keleti Márton, Kossuth-díjas rendező alkotása izgalmas időutazás egy zilált korba, ahol a szerelem is utat tör magának.

Akik megismernék minden idők legnagyobb magyar természettudósát és polihisztorát, a bozontos szakállú torzonborz természettudóst, azoknak estére is az M5 műsorában ajánljuk a Hermann Ottó 100 című magyar ismeretterjesztő filmet.

Különleges filmet kínál éjjel a Petőfi TV. Négy Golden Globe-díjat, egy Oscar-díjat, és a Brit filmakadémia díját is megkapta Roman Polanski filmje, a Rosemary gyermekei.

Advent második vasárnapjára sem fogy ki a közmédia a filmklasszikusokból. Columbo: Kettős ütés a Dunán, Fogjunk tolvajt! az M3 retro csatornán. A Petőfi TV-n Truman show, és a világszerte nagy sikert aratott House of Cards lesz látható, eredeti nyelven az M5 műsorán.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés