Hírek

Közülük kerül ki a 25. Bond rendezője

A Metro-Goldwyn-Mayer stúdió a héten jelentette be, hogy 2019. november 8-án találkozhatunk újra a Daniel Craig által alakított James Bonddal, a 007-es ügynökkel. Várhatóan a direktor kilétét is hamarosan felfedik.

A Variety szerint a kiszemelt rendezők listáján a legesélyesebb Yann Demange lehet. Demange eddig főképp tévésorozatokat rendezett, de nagy fesztiválsikere is akadt ’71 című filmjével, amit a belfasti lázongásokról készített. A thriller műfaja tehát nem idegen számára, ami megfelelhet az előző Bond-mozik hangvételének.

Természetesen nem eldöntött játszma ez, ugyanis a Variety két rendezőt nevezett meg Demange-on kívül. Az egyik a tavalyi A préri urai (Hell or High Water) című bankrablós western-drámájával nagy sikert – köztük legjobb filmért járó Oscar-jelölést – elérő David Mackenzie. A másik pedig az a Denis Villeneuve, aki jelenleg a Szárnyas fejvadász 2049-en dolgozik, de az elmúlt években sorra tette le a kritikai és közönségsikereket (Érkezés, Sicario – A bérgyilkos, Fogságban). Villeneuve kiválasztása azért lenne kuriózum, hiszen Bond-filmet hagyományosan mindig angol rendezőkre bíznak, az Érkezés rendezője pedig francia-kanadai származású.

Sokan jogosan tehetik fel a kérdést: mi történt Christopher Nolannel?

A Dunkirk rendezője ugyanis az elmúlt hetekben nyilatkozott arról, hogy tárgyaltak vele a projektről, ráadásul őt is régóta érdekli James Bond karaktere.

Tudni kell az ilyen listákról, hogy nem minden esetben szerepel rajtuk a végső befutó. Természetesen egyfajta rajongói orgazmus lenne, ha a fenti nevek közül mégis Nolant jelentenék be, de könnyen lehet, hogy nem ő a legmegfelelőbb ember. Nolan autonóm rendezése elképzelhető, hogy ütközne a stúdió akaratával, akik megfelelő módon akarják elbúcsúztatni Craiget és lezárni a franchise ezen szakaszát.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..