Hírek

Krigler Gábor elindította gyártócégét, a Joyrider Televisiont

Krigler Gábor kreatív producer elindította gyártócégét, a Joyrider Televisiont, ami az HBO Europe-nak is fog majd sorozatokat fejleszteni.

Krigler a Barátok közt révén lendült bele a forgatókönyvírásba, ami után megírta a Folyt. köv. című, hiánypótló könyvét a témával kapcsolatban, ami  lépésről lépésre ismerteti meg az olvasót egy forgatókönyv elkészítésének folyamatával. Emellett konkrét példák révén mutatja be egy sikeres sorozat forgatókönyvének alapvető szabályait.

A producer és forgatókönyvíró Krigler nevéhez az elmúlt években olyan sikersorozatok köthetők mint a Terápia, a pár hónapja véget ért Aranyélet és a Társas játék, amivel kapcsolatban egy dokumentumfilm is készült.

„Az HBO-nak köszönhetően az országban elsőként készíthettünk nemzetközi minőségű drámasorozatokat hazánk legkiválóbb alkotóival és szakembereivel. Soha, egyetlen vállalhatatlan szakmai kompromisszumot nem kellett kötnöm az alkotás során, és a lehető legideálisabb körülmények között dolgozhattam a Társas játék, a Terápia és az Aranyélet készítésekor, illetve számos egyéb sorozatterv fejlesztése közben. Meghatározó élmény volt ez a nyolc év, rengeteget fejlődtem és tanultam, de minden szériának eljön a fináléja. Hamarosan új sorozat veszi kezdetét, a pilot epizódon már dolgozom” – nyilatkozta Krigler Gábor a SorozatWikinek januárban.

Krigler Gábor 8 év után távozott az HBO-tól. A budapesti székhelyű Joyrider Televisionnél sorozatokat fejlesztenek majd, elsősorban az európai piacra. A Variety által megjelentetett hír alapján olyan „high concept” projektekben gondolkodnak, amiket több piacon is lehet értékesíteni. Első projektjüket már idén ősszel szeretnék eladni. Az előzetes hírek alapján pedig Krigler cége az HBO-nak is gyárt majd sorozatokat a jövőben.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.