Hírek

Kristen Stewart és Chloë Sevigny kéz a kézben gyilkolnak – Lizzie előzetes

Kijött az első előzetese az idei Sundance-en debütáló Lizzie című drámának. Az igaz történetet feldolgozó filmben Kirsten Stewart és Chloë Sevigny szeret egymásba és döntenek úgy, hogy megölik az utóbbi apját.

A Lizzie Borden-gyilkosság a mai napig is megoldatlan több mint 120 év távlatából. Nálunk ugyan nem sokan hallottak róla, az USA-ban azonban az egyik legnagyobb felhajtással járó ügy volt a Fall River-i kettős gyilkosság, melynek a fő gyanúsítottja volt Lizzie, az elhunyt apa egyik lánya.

1892-t írunk, és egy családi házban egy éjszaka meggyilkolják a családfőt és annak új feleségét. A férfi két lánya és a sógora tartózkodik otthon a szolgálókkal. Lizzie-t perbe is fogták mint első számú gyanúsítottat, de végül felmentették. Azóta teóriák sokasága került napvilágra a tettes/eket illetően.

Craig William Mcneill ezt a történetet dolgozza fel Lizzie című filmjében, amely bár történelmileg közel sem mondató hűnek, érdekes alkotásnak ígérkezik az előzetes alapján.

A Lizzie a gyilkosság mellé behoz egy szerelmi szálat is a lány és egy szolgáló között. A Sundance-en bemutatott filmből legtöbben a két színésznő közti kémiát emelik ki: Chloë Sevigny és Kristen Stewart állítólag példátlanok a vásznon.

A forgatókönyvet Bryce Kass írta, a két főszereplő mellett pedig láthatjuk még Jamey Sheridant, Fiona Shaw-t, Kim Dickenst, Denis O’Hare-t és Jeff Perryt.

A film szeptember 14-én kerül a mozikba, de hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..