Hírek

Kristen Stewart rendezői debütálására készül

A Chronology of Water lesz az első nagyjátékfilm, amelyet a színésznő rendez. A film egy nem mindennapi történetet, az úszóból lett író és tanár, Lidia Yuknavitch memoárját dolgozza fel.

Habár Kristen Stewart számára nem teljesen ismeretlen a rendezői és forgatókönyvírói terep sem: ő rendezte és írta a Sundance-t és Cannes-t is megjárt Come Swim című rövidfilmet. Nagyjátékfilmmel azonban direktori minőségben még nem volt dolga. A Chronology of Water mögé nem akármilyen nevek álltak be, a producer például Ridley Scott lesz (illetve a Scott Free névre hallgató produkciós cége), valamint Michael Pruss, Rebecca Feuer és Andy Mingo – utóbbi nem mellesleg a film főhőse, Lidia Yuknavitch férje. A forgatókönyvet is Andy Mingo írja Kristen Stewarttal karöltve. Lidia szerepébe Imogen Poots kerül – adta hírül a Collider.

„Lidia memoárja elképesztő impulzust jelent, és azonnal éreztem, hogy ebből feltétlenül filmet kell csinálni” – nyilatkozta a munkáról Stewart. „Öt éve készül ez a projekt a Scott Free segítségével. A velük való közös munka miatt rendkívül kiváltságosnak érzem magam, emberileg és szakmailag is. Imogen Poots viszi majd el a hátán a filmet, és Lidia életének elképesztő súlyát. Képes is lesz rá. Nagyon szerencsés vagyok, amiért ő lesz az első filmem főszereplője.”

„Ridley és én is boldogok vagyunk, hogy újra együtt dolgozhatunk Kristennel, ezúttal a rendezői debütálásán” – mondta a Chronology of Water egyik producere, Pruss. Hozzátette, „látva, Kristen eddig milyen munkát végzett rendezőként a rövidfilmjeiben, nincs kétségem afelől, hogy ugyanolyan minőséget fog alkotni most is a Chronology of Waterbe is sikeresen beleviszi majd a stílust, az egyediséget és a bátorsággal vegyes érzelmességet. Emellett az is izgatottá tesz, hogy együtt dolgozhatok Imogennel, aki lényegében erre a szerepre született. Kettejük tehetsége, nem kérdés, valami rendkívülit fog nyújtani a közönségnek.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!