Hírek

Kristen Stewart rövidfilmet rendez

Kristen Stewart terhes

Kristen Stewart terhes Rövidfilmmel debütál rendezőként az Alkonyat-filmsorozat sztárja, Kristen Stewart, tucatnyi női filmes egyikeként, akik lehetőséghez jutnak egy női alkotókat helyzetbe hozó médiavállalat támogatásával.

A Refinery29 médiavállalat ShatterBox Anthology elnevezésű sorozatában Stewart mellett más színésznők, köztük Gabourey Sidibe és Chloe Sevigny is kipróbálja magát rendezőként.

Stewart a nők hatalmáról forgatja kisjátékfilmjét, az Oscar-jelölt Gabourey Sidibe készülő rövidfilmjének címe pedig A Tale of Four Women (Négy nő története).

Sidibe a Refinery29 projektjeinek New York-i bemutatóján elmondta: fontosnak tartja, hogy saját hangján szólaljon meg filmje.

„Színészi pályafutásom alatt minden – a játékom, a megjelenésem, aki vagyok, amit érzek – egy férfi, rendszerint egy fehér férfi kezében van. Csak mostanában jöttem rá, hogy én akarom eldönteni, milyen képet lát rólam a közönség” – fogalmazott a sztár.

Chloe Sevigny rövidfilmje, a Kitty már el is készült és a májusi cannes-i filmfesztiválon mutatják be.

A Refinery29 tervei között elhangzott, hogy America Ferrera, a Ki ez a lány? tévésorozat sztárja pedig a Behind the Headlines (A főcímek mögött) című multimédiás projekt és az Only Girl (Csak lányok) című dokumentum-filmsorozat producere lesz.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya