Hírek

Kristen Stewart valahol a parókarengeteg alatt – JT LeRoy előzetes

Kristen Stewart és Laura Dern az egyik legnagyobb irodalmi átverés főszereplői a JT LeRoy című életrajzi filmben. Sok-sok paróka és napszemüveg: itt az előzetes.

Jeremiah “Terminator” LeRoy, azaz JT LeRoy az 1990-es években született meg Laura Albert írónő tollából. Illetve csak félig: az írónő LeRoy álnévvel adta ki három regényét is, azt állítva, hogy azok valamennyire életrajzi alkotások. LeRoy azonban a könyvek alapján egy drogokkal és szexuális bántalmazással küzdő fiatal férfi.

Albert egy ideig fent is tudta tartani a látszatot e-mailekkel és üzenetekkel, de az igazi átverés akkor kezdődött, amikor férjének lánytestvére a városba érkezett. A 25 éves lány innentől publikusan JT LeRoy lett: parókák és nagy szemüvegek, extravagáns ruhák és nagyon minimális megszólalás mellett jó ideig tartott, mire néhány újságíró komolyan megkérdőjelezte a fiatal író létezését.

Ezt a történetet vitte most filmre Justin Kelly, aki nemcsak rendezőként, de forgatókönyvíróként is hozzátett az alkotáshoz. A mű egyébként a lány, Savannah Knoop önéletrajzi könyvének feldolgozása.

Kristen Stewart alakítja LeRoy hamis karakterét, Laura Dern pedig az írónő Albertet. Mellettük találjuk még Diane Krugert, Jim Sturgesst, Courtney Love-ot és Stella Maxwellt.

A JT LeRoy tavaly debütált Torontóban, és április 26-án kerül az amerikai mozikba. Hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..