Hírek

Kszi, Simon sorozat érkezik

A Disney sorozatot készít a Kszi, Simon című film alapján, de az eredeti rendező Greg Berlanti nem kapott szerepet.

Az év egyik legfontosabb filmje” – írtuk az elbaltázott magyar című Kszi, Simon (azaz Love, Simon) filmről. A „szórakoztató és nagyon jótékony hatású alkotás” egy romantikus dráma, ami ügyesen kezeli a tinédzserek lelki világát és a melegséget is. A film nyomán most sorozat készül – írja a The Hollywood Reporter.

A kapcsolat a film és a sorozat között nem közvetlen. A Kszi, Simon film Becky Abertalli Simon vs. the Homo Sapiens Agenda című könyvéből készült, a sorozat pedig a könyv folytatásán, a Leah on the Offbeat című regényen alapul. A jogok eredetileg a Foxnál voltak; a Disney iparági nagybevásárlásának tehát a Kszi, Simon sorozat az egyik első következménye.

A film rendezője, Greg Berlanti semmilyen szerepet nem kap a sorozatban, mivel exkluzív szerződés köti a Warner Bros. Televisionhöz. Viszont

az eredeti forgatókönyvírók, Elizabeth Berger és Isaac Aptaker showrunneri tisztséget kapnak,

ami nagyon jó hír, tekintve a filmmel végzett nagyszerű munkájukat. (A páros egy másik sorozatot is készít egyébként: a nagysikerű This is Us műsort az NBC-nek.)

A Kszi, Simon tabudöntögető alkotás volt – írja a The Hollywood Reporter –: ez volt az első olyan film egy nagy stúdiótól, ami tinédzser célcsoport számára mutatott be homoszexuális szerelmet.

A sorozat a Disney érkező saját streaming csatornáján, a Disney+ -on lesz látható.

 

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..