Hírek

Kulcs a zárját: ajtót nyitottak a 3. szezonnak!

Még a második évad meg sem érkezett, a Locke & Key: Kulcs a zárját akkora bizalmat generált a Netflixnek, hogy menten megújították a sorozatot.

Joe Hill és Gabrielle Rodriguez képregényén alapult a Kulcs a zárját című széria, melynek története igen sötét alapokról indul. Három testvér és édesanyjuk megpróbáltatásait követjük nyomon: miután a családfőt rejtélyes körülmények között meggyilkolják, a hátrahagyottak egy ősi házba költöznek. A kúria azonban nem szolgáltat lelki megnyugvást, hiszen különböző, varázserővel bíró kulcsokat rejt, mellyel egy titkos fantáziavilág bontakozik ki a fiatalok előtt.

Van egy kis WD-40-ed? – Locke & Key

Kritikánkban nem voltunk túlságosan oda a young adult vonalon mozgó horror-fantasy sorozatért, de a Netflix nem tágít a sorozat mellől. A napokban fejeződik be a 2. évad forgatása Torontóban – feltehetően a 2021-es év első felében érkeznek az új epizódok. A harmadik szezon érkezése azonban már most hivatalossá vált.

A Kulcs a zárját mögött olyan alkotók húzódnak meg, mint Meredith Averill, aki A Hill-ház szelleme című sikerszérián is dolgozott.

Írótársa pedig Carlton Cuse, aki jelenleg a Jack Ryanen is munkálkodik, de ő volt annak idején a Lost: Eltűntek írója is.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya