Hírek

Külföldi remake készült Orosz Dénes Seveled című filmjéből

seveled

Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható.

Az Orosz Dénes és Várady Zsuzsi által írt Seveled remake jogait a cseh Bontonfilm vásárolta meg, majd 2022 októberében-novemberében le is zajlott a forgatás – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében. Hosszú évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön, de az itthon több mint 132 ezer nézővel büszkélkedő Sevelednek sikerült ez a bravúr, sőt a cseh feldolgozás mellett az indiai Fox Star is megvette az alkotás jogait, a népszerű magyar romkomból így hamarosan bollywoodi feldolgozás is készülhet.

Jó hír ugyanakkor a magyar filmrajongóknak, hogy március 8-án a Seveled felkerült a Filmio kínálatába is, így mától a magyar streamingszolgáltatónál is elérhető.

A Poligamy és Coming Out rendezőjének romantikus vígjátékában a nőcsábász Gergő megkéri terhes szomszédját: tegyen úgy, mintha közös gyermeküket várná, hogy megszépítse haldokló édesanyja utolsó napjait. Amikor azonban az anya mégis felépül, a férfi és a szókimondó ex-sztriptíztáncosnő egyre hajmeresztőbb hazugságokba bonyolódik.

A Tatou proti sve vuli című remake csehországi mozipremierjét augusztus 10-re tűzték ki.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com