Hírek

Különdíj a várnai filmfesztiválról

20121219-nejem-nom-csajom1Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című vígjátéka nyerte a várnai nemzetközi filmfesztivál különdíját.

A bulgáriai Várnában „Love is Folly” címmel megrendezett nemzetközi filmfesztivál magyar sikerrel zárult tegnap este. Szajki Péter személyesen vette át a zsűri különdíját Nejem, nőm, csajom című vígjátékáért.

A Rudolf Péter, Schell Judit, Stohl András, Gubik Ági, Mészáros Béla, Lovas Rozi, Keresztes Tamás és Tompos Kátya főszereplésével készült film során négy nő, négy szerelem, négy kapcsolat bontakozik ki félreértett helyzetek és humoros fordulatok sokaságával. A Nejem, nőm, csajom az M&M Film, a Filmpartners és a Sparks koprodukciójában készült, producerei Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Pataki Ági, Kovács Gábor és Romwalter Judit.

A „Love is Folly” nemzetközi filmfesztivált 1993-ban alapították a Fekete-tenger parti üdülővárosban, ma Bulgária jelentős kulturális eseményeinek egyike több száz hazai és külföldi vendéggel. A fesztivál évről-évre közel hatvan játékfilmet vonultat fel programjában, a díjakról nemzetközi zsűri dönt. Szajki Péter filmje mellett versenyen kívül vetítették Bergendy Péter A vizsga, Deák Krisztina Aglaja és Gyöngyössy Bence Utolsó rapszódia című filmjét.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés