Hírek

Különdíjat kapott a Viharsarok a tajpeji filmfesztiválon

Császi Ádám ViharsarokCsászi Ádám első játékfilmje, a Viharsarok nyerte el a tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrijének New Talent (Új tehetség) elnevezésű különdíját Tajvanon.

Császi Ádámnak az idei Berlinalén bemutatott első játékfilmje, a Viharsarok Jim Taihuttu holland rendező alkotásával megosztva nyerte el a 16. tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrijének különdíját. Az elismerést a rendező személyesen vette át a szerda esti díjátadó ünnepségen.

A főszerepekben Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky (Viszlát, első szerelem, Pénzhamisítók) látható. A Viharsarkot tavaly nyáron forgatták Császi Ádám mellett több pályakezdő alkotó közreműködésével, köztük a film operatőrével Rév Marcell-lel (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezővel. A rendező a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen írta.

A Magyar Nemzeti Filmalap a forgatókönyv fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását 60 millió forinttal támogatta. A Viharsarok a Proton Cinema produkciójában készült a Café Film és az I’m Film együttműködésével, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A 120 millió forint összköltségvetésű koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm.
A Császi Ádámmal készült interjúnkat itt olvashatjátok, Viharsarok kritikánkat pedig itt.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya