Hírek

Különleges könyvbemutató az Ankertben

Ne bántsátok a feketerigót! (To Kill a Mockingbird, 1962)

Ne bántsátok a feketerigót! (To Kill a Mockingbird, 1962)A Geopen Kiadó és a Budapest Secret Cinema november 20-án 18 órától egy különleges könyvbemutatóra invitálja a filmrajongókat az Ankertbe.

A Ne bántsátok a feketerigót! szerzőjének mindeddig egyetlen könyve volt ismert – jóllehet a szerző ezzel az egy művel beírta magát az irodalomtörténetbe. Az 1960-ban megjelent könyvért Harper Lee Pulitzer-díjat kapott, és a belőle készült film – Gregory Peck főszereplésével – 3 Oscar-díjat söpört be. A gyermeki szemszögből láttató, megrendítő történet az emberi szabadságról és erkölcsi hitvallásról szól. A 20. század meghatározó művének választott Lee-regény 40 millió példányban kelt el az egész világon, s mintegy 40 nyelven olvasható a mai napig.

A bibliai idézetre emlékeztető könyvcím, a Menj, állíts őrt! a Ne bántsátok a feketerigót! folytatását rejti. A szereplők immár felnőttek, és visszatérve az események színhelyére, újra átélik a történteket és közben érett fejjel át is értékelik. A könyvbemutató kapcsán az irodalombarátok most megnézhetitk a nagy sikerű adaptációt, és a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolnhatják meg a Menj, állíts őrt! című regényt és a Ne bántsátok a feketerigót! újrafordított, felújított díszkiadását.

Program:
18:00 Welcome
18:20 Kerekasztalbeszélgetés a könyv magyar változatának készítőivel, szakértőkkel
18:45 Ne bántsátok a feketerigót! filmvetítés

Többet a könyvről: http://www.geopen.hu/menj-allits-ort.html
Az esemény oldala: www.facebook.com/events/648239431945500/
Időpont: 2015. november 20. péntek. Helyszín: Ankert. A belépés ingyenes.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..