Hírek

A The Big Sick sztárját igazolják Angelina Jolie mellé a legújabb Marvel filmbe

Kumail Nanjiani

Kumail Nanjiani erősen repesztő évét a Marvel The Eternals projektje koronázhatja meg. A Rögtönzött szerelem alkotója csatlakozik a filmhez.

Nemrég röppent fel a hír, hogy Angelina Jolie is csatlakozik a Marvel univerzumhoz. A pakisztáni születésű Kumail Nanjiani a következő biztos név – írta pénteken a Collider. Nanjiani stand up komikusként és sorozatszerepekkel kezdte, majd 2014-ben került be az HBO Szilícium-völgy című sorozatába. 2017-ben saját történetét feldolgozó, Oscar-jelölésig jutó Rögtönzött szerelemmel (The Big Sick) lett világszerte népszerű.

A készülő The Eternals Jack Kirby 1976-ban megjelent képregényének adaptációja. Az eredeti történet szerint az égiek (Celestials) 5 millió évvel ezelőtt jöttek a földre, ahol megalkották az Örökkévalókat (Eternals) és a Különcöket (Deviants). Előbbiek szinte halhatatlanok, extra hosszú életűek, különleges képességeikkel pedig a halandókat védik.

A készülő film producere maga a Marvel főnök, Kevin Feige, a rendezésre pedig A rodeós című függetlenfilmmel nagyot futó Chloe Zhaót kérte fel. A 37 éves, Pekingben született rendezőnő, aki New Yorkban végezte filmes iskoláit – nyilván részben a stúdió elképzelései alapján – törekszik a változatos összetételű, diverz alkotói gárdára.

Többek között azzal, hogy ez lesz az első meleg MCU karakter a franchise 12 éves történetében.

Egyes elképzelések szerint erre – a forgatókönyv által egyelőre ismeretlen – karakterre egy nyíltan meleg színészt szeretnének igazolni.

A The Eternals mellett idén forog még egy másik Marvel film. Önálló mozit kap a Fekete Özvegy is, Scarlett Johanssonnal idén forgat David Harbour (alias Hellboy) és két Marvel debütáns színésznő: Rachel Weisz és Florence Pugh. Nanjianit egyébként júliusban láthatjuk legközelebb filmben. Az Übergáz című moziban egy Uber sofőrt alakít, aki mellé egy detektív ül be, felforgatva ezzel a sofőr éjszakáját.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés