Hírek

Kurt Cobain inspirálta Robert Pattinson denevérhősét

batman robert pattinson

Az Empire magazinnak számolt be az érkező The Batman rendezője, Matt Reeves arról, miben különbözik az ő bőrruhás igazságosztója a korábbi verzióktól.

Pár hónap, és kiderül, Robert Pattinson jó választás volt-e Batman szerepére. A karaktert már sok színész, többek közt Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale és Ben Affleck is megformálta előtte – ha csak az élőszereplős, nagyjátékfilmes variációkat nézzük. A Denevérember figurája azonban mindig rejt újat, főleg, ha az alkotó egy egészen más aspektusból közelíti meg a tragikus múltú és befelé forduló karaktert.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Matt Reeves, aki legutóbb A majmok bolygója-trilógia két filmjével alakított nagyot Hollywoodban, mindenképpen egy sajátos Batmant szeretne vászonra ültetni. Már az első előzetes is olyan hangulatot tükrözött, mintha egy 18-as karikás, sötét és borús David Fincher krimiben járnánk. Az önmagával is hadban álló, konfliktusos és gyanúsan szociopata szuperhős egy sorozatgyilkos és rejtélyei nyomában jár – inkább thrillernek tűnik a The Batman, mintsem egy klasszikus CGI-tól duzzadó blockbusternek.

A megkapó Nirvana-dal, a Something in the Way kellően baljós hangulatot kölcsönzött a látottaknak, ám a sláger használata nem az egyetlen kapocs a film és a zenekar között. A rendező ugyanis elárulta, a fiatal Bruce Wayne megalkotásánál inspirációként szolgált Kurt Cobain, a grunge banda elhunyt frontembere is. Matt Reeves elárulta, hogy Gus Van Sant Az utolsó napok című filmje – mely Cobain öngyilkossága előtti időszakáról szól – hatással volt saját elképzeléseire, és ahelyett, hogy a playboyt hozta volna előtérbe, a kevésbé tárgyalt, traumatizált fiút mutatja meg.

Robert Pattinson alakítása a Jólét című filmben pedig egy tökéletes keveréke volt mindannak, amit Matt Reeves keresett a karakterhez.

„Abban a filmben érezhető volt a sebezhetősége és a kétségbeesése, miközben a figura erőt is sugárzott magából. Ez remek koktélnak tűnt. Emellett a Kurt Cobain érzet is megjelent, mikor egyszerre nézel ki rocksztárnak és remetének” – mesélte a rendező.

A The Batman 2022 márciusában kerül a hazai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés