Hírek

Kusturica júniusban a Hősök terén zenél

Emir Kusturica és a No Smoking Orchestra Moszkvában (Fotó: thenosmokingorchestra.com)
Emir Kusturica és a No Smoking Orchestra Moszkvában (Fotó: thenosmokingorchestra.com)

Emir Kusturica a fővárosi Hősök terén ad koncertet The No Smoking Orchestra elnevezésű zenekarával június 15-én a Duna Karnevál keretében.

A kultikus filmjeiről (Macska-jaj, A cigányok ideje) ismert rendező zenészként is aktív, csapata, a The No Smoking Orchestra sikere nem csupán Kusturica személyéből fakad. Az együttes mesterien keveri az ethno és punk rock stílust – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Emir Kusturica első mozis nagyjátékfilmje az 1981-ben bemutatott Emlékszel Dolly Bellre? volt, a rendező ekkor találkozott először a The No Smoking Orchestrával, amelynek gyökerei egy szarajevói punkzenekarhoz vezetnek vissza.

A kilencvenes évektől – Jugoszlávia feloszlását követően – Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra néven kezdtek játszani. Négy albumot adtak ki, majd 1998-ban elkészítették a Macska-jaj zenéjét és azóta minden filmjének zenéjét ők írják.

A budapesti közönség június 15-én a Hősök terén a XXIII. Duna Karnevál keretében láthatja és hallhatja a zenekart,

a koncerten az új lemez, a néhány hete megjelent Corps Diplomatique dalait is bemutatják. Az előzenekar Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Kolo Zenekar és barátai lesznek, fellép a Tököli Délszláv Táncegyüttes is, a koreográfiát Kricskovics Antal tervezte.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés