Hírek

Kutyává változtatja az anyaság Amy Adams-et – Jön a Nightbitch

Igazán különleges alkotás vár ránk az év végén: Amy Adams főszereplésével készül adaptáció a Nightbitch című regényből, amely az anyaság nehézségeit mutatja be, teljesen egyedi módon.

Még 2020-ban érkezett a hír, hogy Rachel Yoder akkor még csak készülő feminista regényéből filmes feldolgozás születik. A forgatókönyvet ráadásul kifejezetten Amy Adams alakításával tervezve írta meg Marielle Heller. Az alkotó, aki hol a kamera egyik (A vezércsel), hol a másik oldalán (A tinilány naplója) foglal helyet úgy fogalmazott, hogy a könyv teljesen letaglózta őt és rég olvasott ekkora horderejű művet, mint Yoder alkotása.

Most pedig már azt is tudjuk, hogy a Nightbitch december 6-án debütál az amerikai mozikban.

A bizarr történetben egy friss anyukáról van szó, aki fia születését követően teljesen elszigetelődik a világtól. Kertvárosi anya szerepe teljesen felemészti, munkáját félrerakva csak a gyermekére koncentrál és a szerepre, ami az anyasággal együtt jár. A nő hamarosan azonban kezdi elveszíteni a kapcsolatot a valósággal és egyre jobban azt érzi, hogy elhatalmasodnak rajta a nyers, elemi ösztönök.

A központi szál, miszerint a nő attól tart, hogy kutyává változik egy fekete komédia keretein belül bontakozik ki, amely a pszichothriller elemeit is előszeretettel vegyíti majd bele a filmbe.

Amy Adams mellett a férjet alakító Scoot McNairy, valamint Mary Holland és Zoë Chao szerepelnek majd a darabban, ami egyébként a Searchlight Pictures égisze alatt készül.

Hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni, de reméljük, hogy hozzánk is eljut majd a Nightbitch, ami kétségkívül újabb ígéretes szereplést hoz az immáron hatszoros Oscar-jelölt színésznőtől.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com