Hírek

Lady Gagát rendezi első filmjében Bradley Cooper

Csillag születik

Nem akármilyen produkcióval áll első ízben a kamera másik oldalára Bradley Cooper. A többször feldolgozott Csillag születik legújabb verzióját készíti el, a főszerepben maga mellé pedig korunk egyik legjelentősebb énekesnőjét, Lady Gagát ülteti – áll a Collider hírében.

A projekt több értelemben véve is hosszú múlttal büszkélkedhet. Először is, az eredeti alkotás egy 1937-es film, melyet egy ’54-es George Cukor, illetve egy ’76-os Frank Pierson feldolgozás követett. Lady Gaga pedig olyan nevek által kitaposott útra lép, mint Janet Gaynor, Judy Garland és Barba Streisand. A Csillag születik legújabb változatának tehát van mit bizonyítani ilyen elődöket követően.

A film ötlete egyébként évek óta lóg a levegőben: 2015-ben még Clint Eastwood állt a rendezői poszton, míg Beyonce lett volna a tehetséges énekesnő, aki hirtelen hírnévre tesz szert. Valahogy azonban mégsem állt össze a dolog, leginkább a férfi karakter hiánya miatt: a megkörnyékezett Leonardo DiCaprio, Tom Cruise és Christian Bale közül egyik sem vállalta a szereplést, Beyonce pedig terhessége miatt esett ki a képből. A kilátástalannak tűnő helyzetben végül Eastwood is majdnem teljesen kiszállt a projektből (producer lesz), így került a rendezői székbe két évvel később Bradley Cooper.

A színész első rendezésének története nem sokban tér el az eredeti alkotásétól: Cooper egy countryénekest játszik, aki egy tehetséges és ismeretlen lány (Gaga) sikere révén szeretne visszatérni a rivaldafénybe. Kettejük kapcsolatáról, a lány sztárrá válásáról és persze az azt követő problémákról szól majd a Csillag születik.

Cooper és Gaga mellett láthatjuk majd még Andrew Dice Clay-t és Sam Elliotot is. Az operatőr pedig az a Matthew Libatique lesz, akinek a Rekviem egy álomért, a Fekete hattyú vagy a Straight Outta Compton képeit köszönhetjük. A film 2018. szeptemberében kerül a mozikba, a felhangzó zeneszámokat pedig állítólag mind Lady Gaga írja és adja majd elő.

(A cikkhez tartozó egyébként legelső megjelent képet a filmhez a Collider-en találtuk.)

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com