Hírek

Lady Gaga visszahozza a Top Gun hangulatát a legújabb betétdalban

Már van egy Oscar-díj a tarsolyában, könnyen lehet, hogy kinéz egy újabb. Lady Gaga elkészítette a Top Gun: Maverick betétdalát, ami megidézi a ’80-as évek ikonikus alkotását.

26 évvel az eredeti film után érkezik a Top Gun folytatása, amelyet hosszas premiermódosításokat követően végre a mozinézők is láthatnak a hónap végén. Sajnos az 1986-os filmet sikerre vivő rendező, Tony Scott már nem élhette meg a produkciót – helyét Joseph Kosinski igyekszik kitölteni, akivel Tom Cruise már a Feledés című sci-fi során együtt dolgozott.

Minden jel, köztük az előzetes vélemények is arra mutatnak, hogy a Paramount háza táján egy színvonalas és székbe szögező mozifilm készült,

melyet Cannes-ban is be fognak mutatni (szerzőink igyekeznek majd elcsípni az alkotást). Egy jó ’80-as évek nosztalgiafilm pedig nem maradhat emlékezetes betétdal nélkül, ezt Lady Gaga hozta el nekünk a Hold My Hand című számmal.

A napokban megjelent videoklip nagyban merít a film látványvilágából, amely nem meglepő, hiszen maga Joseph Kosinski ült itt is a rendezői székben. Az előzetesben is látott, naplementében motorozós jelenetek mellett olyan flashbackek is felsejlenek a ’86-os filmből, melyek a folytatás drámai alapját szolgáltatják. Nevezetesen Goose hadnagy halálát, amely miatt a főhős, Maverick még mindig bűntudatot érez – a fájdalmat pedig felszínre hozza, hogy az új filmben egykori barátja fiát kell kiképeznie.

A Top Gun: Maverick magyarországi premierje: május 26.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!