Hírek

Jake Gyllenhaal az HBO sorozatában debütál a tévében

Jake Gyllenhaal

Lake Success címmel jön Jake Gyllenhaal első tévésorozata. A fiatal orosz-amerikai regényíró adaptációja az amerikai társadalmi keresztmetszetét tervezi megrajzolni.

Jake Gyllenhaal tévés debütálása Gary Shteyngart regényadaptációjában érkezhet meg az HBO-ra Lake Success címmel – adta hírül csütörtökön a The Hollywood Reporter.

A 2018-ban megjelent Lake Success című regény főszereplője Barry Cohen (Jake Gyllenhaal) egy nárcisztikus, önbecsapó keleti parti befektetési tanácsadó (hedge fund manager), aki egy szép napon otthagyja feleségét és autista kisfiát, hogy keresztülszelje az országot, és egyben megtalálja régen látott főiskolai barátnőjét. Mindeközben felesége, Seema otthon, Manhattanben neveli gyereküket és kezd felemás viszonyt egy helyi férfival.

Ez Gary Shteyngart, a Szentpéterváron született, első 7 évét a Szovjetunióban töltő fiatal író negyedik regénye. Ez azonban az első, ami színtiszta amerikai. Az itthon is megjelent Abszurdisztán (2006, itthon 2013, Cor Leonis Kiadó) vagy a szintén feldolgozás alatt álló Super Sad True Love Story is tartalmaz önéletrajzi elemeket.

A Lake Success azonban egyszerre tűnik amerikainak és nemzetközinek:

országjáró, road movie jellegű megvalósítása az amerikai középosztály leszakadását és elszivárgását hivatott bemutatni a felső középosztályt képviselő főszereplő szemszögéből. A jómódú fehér férfitársadalom ostorozása egy jómódú fehér keleti parti férfitól azonban világjelenség. A könyvhöz készült előzetes ad némi támpontot a film várható hangvételéhez.

A főszereplőn kívül néhány további nevet is ismerünk. A forgatókönyvet maga a regényíró és Tom Spezialy, A hátrahagyottak és a Castle Rock szerzője közösen írja, de ők lesznek a sorozat showrunnerei és executive producerei is Gyllenhaallal és Riva Markerrel együtt. Utóbbi kettő alapította meg 2015-ben a Nine Stories produkciós céget, ami ezelőtt többek között a Vadont (Paul Dano rendezői debütálását) és a Bostoni erőt (Stronger) gyártotta, ami utóbbi a bostoni maraton robbantásának utótörténete.

Ez lesz azonban Jake Gyllenhaal első HBO projektje, bármilyen szerepkörben.

Sőt, a színész eddig még nem szerepelt semmilyen tévéfilmben vagy sorozatban. Csatlakozik tehát azokhoz az A-kategóriás sztárokhoz, akik átestek a tűzkeresztségen. Csatlakozik ezzel saját húgához is. Maggie Gyllenhaal ugyanis szintén nemrég debütált az HBO kamerái előtt. A 2017-ben indult Fülledt utcák Candyjét az idén ősszel érkező harmadik, egyben záró évadban láthatjuk utoljára.

A Lake Success egyelőre tervezési fázisban van. A további hírekről a későbbiek folyamán beszámolunk.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..