Hírek

Lányával és fiával játszik együtt új filmjében Sean Penn

Sean Penn űrhajós sorozata, a The First egy szem évadot élt meg

Sean Penn új rendezésében, a Flag Dayben önmaga mellett lányát, Dylan Pennt és fiát, Hopper Pennt rendezi. A valós történeten alapuló dráma egy problémás apa-lánya kapcsolatot mesél el. 

Újból rendezésre adja a fejét Sean Penn. Az ünnepelt színész két Oscart is hazavihetett a Titokzatos folyóban, majd a Milkben nyújtott alakításáért, rendezőként viszont eddig közel sem makulátlan a filmográfiája. Szolid sikerekkel már a kilencvenes években is dirigált filmeket, míg 2007-ben tető alá hozta az Út a vadonba című Oscar-jelölt road movie-t, ami azóta kultfilmmé érett. Legújabb rendezésében saját fiával és lányával játszik majd együtt.

Sean Penn nem először forgat családi körben. Három éve korábbi élettárást, a szintén Oscar-díjas Charlize Theront rendezte Az utolsó próba című filmben, melyről okkal nem hallott senki, hiszen a kritikusok 4%-os Rotten Tomatoes és 16 pontos Metacritic átlaggal sújtották a filmet. A filmben szintén szerepet kapott Penn fia, Hopper Penn, aki apja következő filmjében is feltűnik majd.

A családi színész csapat: Hopper Penn (balra), Sean Penn és Dylan Penn (jobbra)

A színész-rendező Flag Day néven elkeresztelt projektje Jennifer Vogel 2005-ös memoárján alapul, melyben a szerző apja kettős életének hajmeresztő történetét írta le, aki pénzhamisítóként, bankrablóként és csalóként tevékenykedett az apaszerep mellett. A történet azonban a lány vívódásaira fókuszál, ahogy apja sötét örökségét igyekszik meghaladni. Sean Penn jó eséllyel a bűnöző apát, míg Dylan Penn annak lányát keltheti életre. A Penn-családon kívül Miles Teller és Josh Brolin is szerepel a filmben.

A könyvet A holnap határát is jegyző Jez Butterworth adaptálta. A film bemutatójáról egyelőre nincs hír.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..