Hírek

Lányokkal is eljátszatják A legyek urát

William Golding nagy becsben tartott regénye új adaptációt kap, ezentúl egy férfi író-rendező párostól, – a trendeknek megfelelően – női szereplőkkel.

A legyek ura című ifjúsági regényből két főbb adaptáció készült: egyik 1963-ban Peter Brook, majd 1990-ben Harry Hook rendezésében. Ezen felül több parafrázist is inspirált a lakatlan szigeten rekedt fiúkórus története, akikről szépen lassan leválik a szocializáció máza. Új csavarként a Warner Bros. az ismert történetbe középpontjába kislányokat helyezne.

Scott McGehee és David Siegel írja és rendezi a filmet. Korábbi filmjük, a Maisie tudja jó ajánlólevél, hiszen ott egy kislány a főszereplő, akinek a szemszögéből végigkövethetjük családjának szétzilálását. A nemek felcserélésével olyan trendet követ, mely kitermelte nekünk tavaly a Szellemirtók-rebootot, jövőre pedig érkezik az Ocean’s Eight.

Maisie tudja

Sokan már a hír hallatán politikai korrektséget és genderszektát emlegetnek,

ám ha jobban belegondolunk, ez a koncepció nem kedvez a vélt hangoknak. Annak bemutatása, hogy a lányok ugyanúgy képesek lealjasodni és visszavetett ösztönlényekké válni, mint a fiúk, korántsem összeegyeztethető egy szélsőséges feminista gondolatvilágával. Természetesen nem csak a történet új aspektusainak kiaknázása vezetheti a Warner Bros.-t, hanem a nyár több sikeres, női főszereplőkkel készült filmje is.

A közösségi médián már zajlik a kommentháború. Aki nem a PC miatt háborog, azt nehezményezi, hogy női szereplőkkel nem történhetne meg így A legyek ura cselekménye. Maga a szerző, Golding is így vélekedett, ezért is fiúkkal írta meg történetét, mert szerinte lányokkal másfelé futnának ki az események – hamarosan pedig azt is megtudhatjuk, hova.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya