Hírek

LÁSSÁTOK! – Végre kijött a Furiosa első előzetese

furiosa-anya-taylor-joy

9 évvel George Miller legendás visszatérése után úgy néz végre megkapjuk a folytatást a Mad Max őrült világához. Vagyis inkább egy előzményt.

2015-ben sokan álltak szkeptikusan a legújabb, Mel Gibson nélküli Mad Maxhez mozihoz (még Tarantino is), főleg a 30 évvel korábbi, kiábrándítóan halovány 3. rész után. Viszont arra senki sem számított, hogy a híresen nehéz előkészületet és forgatást megélt a Harag útja nemcsak az év, de minden idők egyik legjobb akciófilmje lesz. Tom Hardy szűkszavúan is tökéletes volt Max szerepében, Nicholas Hoult Nux-ának minden második megszólalása szállóigévé vált, az akció és a látvány pedig lélegzetellállítóan epikus és kegyetlen tempót diktált. Viszont a show-t egyértelműen Charlize Theron lopta el a Hadivas Imperátora, Furiosa szerepében, aki még magán a címszereplőn is képes volt túlnőni erőteljes, félelmet nem ismerő karakterével. Nem is volt kérdés, hogy a rajongók látni akarják a karakter történetét és George Miller teljesítette is kívánságunkat.

A Furiosa nem folytatás, hanem egy eredetfilm lesz, amiben ezúttal Anya Taylor-Joy fogja életre kelteni a címszereplőt, akit 45 évvel a civilizáció összeomlása után egy motorosbanda ragad otthonából, a Zöld helyről.

A bandát egy Dementus nevű hadúr vezeti, akit Chris Hemsworth formál meg tőle szokatlanul vad szerepben. Furiosa viszont kihasználja a bandák közötti csatározásokat, hogy meg tudjon szökni fogvatartóitól és haza tudjon térni népéhez. Viszont a későbbi történések ismeretében nem lesz ennyire egyszerű a felállás, főleg, hogy a Harag útja ellenlábasa, Halhatlan Joe is tiszteletét teszi a filmben.

Az első képsorok ugyanazt a vad, fékevesztett iramot és őrült hangulatot ígérik, ami az előző részt is klasszikussá tette, így pláne nehéz lesz kivárni a 2024-es premiert. Természetesen ezúttal is George Miller ült a rendezői székben és a forgatókönyvet ismét Nico Lathourisszel közösen írták. Taylor-Joy és Hemsworth mellett Tom Burke, Angus Sampson, Daniel Webber és Nathan Jones bukkan még fel a filmben.

A Furiosa 2024. május 23-án érkezik a magyar mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com