Hírek

Láttad már Colin Firth-t hidegvérű gyilkosként? – The Staircase előzetes

Igaz történetet dolgoz fel a The Staircase című minisorozat, amelyben Colin Firth egy prominens francia írót és politikust alakít, akit felesége meggyilkolásával vádolnak meg. Íme az előzetes!

Colin Firth Michael Peterson bőrébe bújik az HBO hamarosan érkező minisorozatában, amely egy krimi és tárgyalótermi dráma keveréke lesz, ráadásul megtörtént eset alapján készítették el.

Petersont még 2003-ban ítélték el felesége meggyilkolásáért, évekkel később azonban szabadon engedték.

A történet azonban itt nem ért véget: 2017-ben a férfi bűnösnek vallotta magát, addigra viszont már letöltötte a büntetését, így nem került ismét rács mögé. A történetét még 2005-ben dokumentálták, ehhez az alkotáshoz pedig az évek során egyre több anyag került hozzá. A teljes dokumentumsorozatot végül a Netflix vette fel a kínálatába.

Most ennek a több évtizedekig húzódó ügynek a fiktív megvalósítása kerül a nézők elé, nem is akárhogyan!

Colin Firth és Toni Collette (aki a feleséget alakítja) igazi sztárparádét vezet a minisorozatban. Mellettük szerepel ugyanis még Sophie Turner, Michael Stuhlbarg, Dane DeHaan, Odessa Young és Rosemarie DeWitt. De olyan nevek is felbukkanak majd az epizódokban, mint Juliette Binoche. Az executive producerek között pedig Harrison Ford is helyet foglal.

A The Staircase május 5-én debütál az HBO Maxon, azonnal három epizóddal. Ezt követően pedig minden héten érkezik majd egy-egy rész. A minisorozat összesen 8 epizódból áll majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com