Hírek

Láttatok már Monacóban játszódó filmeket?

monacoi séta Most itt a lehetőség rá, hiszen Monacói séta címmel a hercegségben játszódó filmekből szervez vetítéssorozatot keddtől a Budapesti Francia Intézet. A megújult, digitalizált moziteremben látható műveket a Monacói Hercegség Konzulátusa, a Francia Nagykövetség és a Francia Intézet hozza el nektek.

„A tengerparti hercegség a filmművészet kiemelten kedvelt helyszínének számít, a Cote d’Azure és a képzelettel játszó, izgalmas közeg mindig is vonzotta a filmeseket” – emlékeztet a Francia Intézet közleménye.

A sorozat nyitófilmje Alfred Hitchcock Fogjunk tolvajt! című klasszikusa Grace Kelly főszereplésével. A forgatás idején már Oscar-díjas amerikai színésznő, majd később monacói hercegné a Cote d’Azure-ön játszódó, izgalmas történetben Cary Grant partnerként tűnik fel.

A két héten át zajló program három francia filmmel folytatódik: a Szívrablók nézői Romain Duris és Vanessa Paradis szerelmi vívódásait követhetik végig csütörtök este, majd június 11-én A monacói lányban Louise Bourgoin és Fabrice Luchini alakítanak nem mindennapi párost. Végül június 16-án a francia film nagyasszonyával, Jeanne Moreau-val a főszerepben az Angyal-öböl zárja a monacói témájú, magyar vagy angol felirattal ellátott filmek sorát.

Az ingyenes filmvetítés-sorozatot Szőcs Géza, a Miniszterelnök kulturális tanácsadója és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitja meg kedd este a Budapesti Francia Intézetben.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés