Hírek

Itt van Enyedi Ildikó új filmje; Léa Seydoux a főszereplő!

Adéle élete

Enyedi Ildikó már új filmjét tervezi: a Feleségem története főszereplője a francia sztár, Léa Seydoux lesz.

Miközben Enyedi Ildikó Arany medve-díjas Testről és lélekről című alkotása épp A legjobb film Oscar-díjáért versenyez, a rendező már új filmjére készül. A The Story of My Wife („Feleségem története”) című fordulatos romantikus film főszereplője Léa Seydoux (Adéle élete, Egy szobalány naplója, A homár) lesz – írja a The Hollywood Reporter exkluzív anyaga.

A film Füst Milán A feleségem története: Störr kapitány feljegyzései című regényéből készül.

Füst Milán 1942-es írása irodalmi szenzációvá vált az angol nyelvű világban, amikor az 1980-as évek végén végre lefordították – írja a lap. Enyedi Ildikó húsz éve készíti elő a regény adaptációját; egy interjúban „legkedvesebb tervének” nevezte. A bolygó hollandi ősi sztorijának e változatában Jacob Störr kapitány megfogadja, hogy a kávézóba besétáló első nőt feleségül veszi: ekkor lép be Lizzy.

Adéle élete 1-2. fejezet; Léa Seydoux kék hajjal jobb oldalt

Lizzyt Léa Seydoux alakítja; Störr kapitány szerepét Baasmo Christiansen kapta (A király választásaÜdvözöljük Norvégiában!).

Seydoux az Adéle élete című provokatív francia szerelmesfilmmel tett szert világhírnévre: a leszbikus szerelmet merészen és realistán ábrázoló film egy csapásra ismertté tette a nevét nem csak rendkívüli bátorsága, de széles körben ünnepelt színészi teljesítménye miatt is.

The Story of My Wife Enyedi Ildikó első angol nyelvű munkája lesz; a filmet ő írja és rendezi is. Ez a filmje is az Inforg – M&M Filmmel, Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő produceri segítségével készül. Az Oscar-jelölt Toni Erdmann producercége, a berlini Komplizen Film co-produceri szerepet vállal.

A filmet a jövő évben forgatják Párizsban, Hamburgban, Dél-Olaszországban és természetesen Budapesten.

Szurkolj  velünk a Testről és lélekről Oscarjának március 4-én az Anker’tben!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com