Hírek

Mégsem jön Boba Fett, sem Kenobi

A Lucasfilm minden Star Wars spin-off előkészületét leállította.

Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, még néhány Han Solo-film: a fő Star Wars-epizódok közötti önálló filmek sokat ígértek, de most a Solo box office csalódása tönkreteheti őket.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Lucasfilm ugyanis leállította valamennyi spin-off előkészületeit – írja a Collider. Helyettük a Star Wars IX. részére és a következő trilógiára kíván összpontosítani a stúdió.

Úgy tudni, hogy egy Obi-Wan Kenobi film már az aktív fejlesztés fázisában járt, ám a magazin szerint a stúdió most mindenkitől megvált, aki a terven dolgozott. Hogy a nagy lelkesedéssel fogadott Boba Fett filmmel – és bejelentett rendezőjével, a Logant is jegyző James Mangolddal – mi lesz, nem tudni.

A döntést persze nehéz nem összekapcsolni a Solo csalódást keltő box office eredményeivel. A (szerintünk rémes) Solo: Egy Star Wars történet mindössze 84 millió dollárral nyitott első hétvégéjén, és négy hét során alig 193 milliót szedett össze otthon (340 milliót globálisan), ami egy Star Wars-film számára durva vereség. Elődje, a kritikai csodálattal fogadott Zsivány Egyes 155 millióval nyitott és csak Amerikában 424 millióval zárta első négy hetét.

Star Wars anyastúdiója, a Lucasfilm ambivalensen áll az antológia-darabokhoz (vagy spin-offokhoz), amióta a Disney megvásárolta és beindította a Star Wars-filmek új hullámát.

Míg a fősodort alkotó VII. és VIII. epizódok megbízhatóan könnyű, régies stílusú 1.0-s sci-fi űroperák, addig az eddigi két spin-off minősége jócskán eltér. A sötét és eredeti, háborús filmmel elegyített Zsivány Egyes a legtöbbek szemében a legjobb Star Wars-film volt legalább A Birodalom visszavág óta. Ellenben a friss Solo, ami fantáziátlan és sablonos zsáner-kalandfilmnek bizonyult, általános érdektelenséggel találkozott nézői körökben.

Ha a Lucasfilm, és anyavállalata, a Disney úgy képzelte el az antológia (spin-off) darabokat, ahogy a Solót legyártották – azaz szigorúan szabályozott ipari termékként, alkotói kreativitás nélkül –, akkor nem is kár a vesztükért. De azért van remény rá, hogy a stúdió mégis újragondolja és aztán újraindítja a folyamatot: bizakodhatunk benne, hogy tanulnak a Solo bukásából és a Zsivány Egyeshez hasonló bátrabb darabok születhetnek végül.

A stúdió addig is a J.J. Abrams által rendezett kilencedik filmre fókuszál, ami lezárja az új trilógiát és vele Rey sorsát; valamint a folytatásra: a X., XI., és XII. részek teljesen új karakterekre épülnek majd.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés