Hírek

Lee Unkrich 25 év után otthagyja a Pixart

A Pixar legikonikusabb alkotója, Lee Unkrich távozik. Aki nélkül nem születhettek volna meg ilyenre a Toy Story-filmek, 25 év után hagyja ott a stúdiót – írja a Deadline.

Lee Unkrich nevéhez olyan animációk kötődnek, mint az eddigi három Toy Story-alkotás, a Coco, a Némó nyomában vagy a Szörny Rt. A kétszeres Oscar-díjas alkotó negyed évszázadot követően válik el a Disney alá tartozó Pixartól.

A hírt maga Unkrich tette ki a Twitter-oldalára egy szívmelengető Toy Story jelenettel. Ahogy a rövid közleményben is olvasható, a rendező nem egy másik stúdióért hagyja ott az otthont jelentő Pixart, pusztán időt szeretne tölteni a családjával és új kalandok és lehetőségek után nézni.

Unkrich egyébként a legelső Toy Story készítésekor került a stúdióhoz, és az ott dolgozók elmondása szerint neki köszönhető, hogy a végeredmény az lett, ami. Bár a készülő 4. részben már nem vállalt szerepet az alkotó, az átadott tudása biztosan meglátszik majd a június 20-án mozikba kerülő animáción is.

A Pixar történetének 20 filmje ezidáig 15 Oscar-díjat hozott és közel 13 milliárd dollárral gazdagította a stúdiót.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..