Hírek

Újjáéled a varázslat? – Itt a Legendás állatok 2. végső előzetese!

A Harry Potter világába újbóli betekintést adó Legendás állatok és megfigyelésük újabb része bár novemberben érkezik a mozikba, a hype egyáltalán nem érezhető. Talán fordítani tud ezen a legújabb és egyben utolsó előzetes a Grindelwald bűntettei alcímű filmhez.

Gellert Grindelwald (Johnny Depp), a gonosz mágus börtönbe került, de nem maradhat sokáig ott. Az ő megfékezésével bízza meg a fiatal Dumbledore professzor (Jude Law) az előző rész főhősét, az állatbarát Göthe Salmandert (Eddie Redmayne). A meglehetősen empatikus figura vajon képes lesz elég stramm módon szembeszállni a démoni alakkal, vagy túl korai lenne ez egy ötepizódosra tervezett sorozatban? A kérdés költői.

J.K. Rowling forgatókönyvéből újra David Yates gyártott filmet. A korábbi film szürkés, álmos látványvilága után egy pazar, színekben, formákban és egyedi élőlényekben gazdag folytatásnak tűnik a Grindelwald bűntettei. A Warner nagyon bízhat a sorozatban, látszik a beleölt pénz – már csak a történet íve és a sorozat jövője nem egyértelmű.

Annyira még nem ismerjük ezeket a szereplőket, a főgonoszt pedig annál is kevésbé – utóbbinál Johnny Depp nagyot alakíthat, hiszen most a közvélemény elég ambivalensen gondolkodik róla. A rakás visszatérő szereplő mellett újak is megjelennek, köztük a korábban felvezetett Zoe Kravitz mint Leta Lestrange és a Göthe bátyját alakító Callum Turner.

A nosztalgia természetesen itt is tetten érhető.

Visszatérünk a Roxfortba, találkozhatunk a Harry Potterben emlegetett Nicholas Fleminggel és megtudhatunk többet Voldemort kígyójának, Nagininek az előtörténetéről is – emberalakban virít, hát ezt hogy?!

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei november 15-től látható a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com