Hírek

A legjobb Coen-filmek korszakát idézi meg George Clooney új filmje?

Magyar feliratos előzetest kaptunk a Suburbicon forgalmazójától, és eléggé eldobtuk az agyunkat tőle.

Az amerikai premierrel egy időben, október 27-én mutatják be Magyarországon George Clooney új filmjét. A Suburbicon az amerikai kertváros sötét oldaláról szól. A címadó város a középosztály számára kikiáltott legtökéletesebb helyszín. Nos, ebben csalódik kvázi mindenki. „Valójában semmi sem igazán új. Minden alkalommal, amikor meglepődünk, elfelejtjük, hogy már többször is találkoztunk egy adott viselkedéssel” – jegyezte meg a direktor a film témája kapcsán.

George Clooney nem feltétlenül számít a legmegbízhatóbb rendezőnek legalábbis a minőség tekintetében (emlékezzünk csak a Műkincsvadászokra!). Személy szerint a bizalmamat inkább a forgatókönyvet jegyző Coen-testvérekbe helyezem, akik otthonosan mozognak az amerikai kertváros kifigurázásában (pl. Véresen egyszerű). Reménykeltő továbbá a szereposztás: a főszereplő Matt Damon mellett Julianne Moore és Oscar Isaac is játszik a filmben.

Címkék
Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya