Hírek

Legjobb színésznő díj Molnár Piroskának

Szabadeses_Molnar PiroskaA hétvégén véget ért 24. Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést nyerte el Molnár Piroska a Szabadesés főszerepéért! A Szabadesés korábban három díjat nyert az ‘A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, és szeptemberi magyar mozibemutatója óta már több mint 9000 néző látta itthon is. 


Hirdetés

A cottbus-i filmfesztivál koprodukciós fórumát, a Connecting Cottbus-t a román-magyar Cristina Grosan Egy arany szőrmebunda című első játékfilm-terve, egy mellrákos nő küzdelmének tragikomédiája nyerte.

A kelet-európai film egyik legfontosabb bemutatóhelyének számító filmfesztiválon a Szabadesés főszereplője, Molnár Piroska a legjobb színésznő díját nyerte el kiemelkedő művészi teljesítményéért. A cottbus-i versenyprogramban 12 mozifilm kapott meghívást, a díjakról nemzetközi zsűri döntött. A Nemzet Színésze egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta személyesen átvenni a hétvégi díjátadón az elismerést, helyette Pálfi György vette át a díjat.

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díjat. A Szabadesést többek között a rangos chicagói és londoni filmfesztiválok is műsorra tűzték.

A KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült Szabadesést a Vertigo Média forgalmazásában a szeptemberi 25-i hazai premierje óta immár több mint 9000-en látták, és továbbra is megtalálható országszerte az artmozik műsorain.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

0
Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is, szólj hozzá!x
()
x