Hírek

Legjobbak szerint kategorizálva – sFilm, az új online adatbázis

Super Film Adatbázis

Egy új, magyar nyelvű film- és sorozatadatbázis startolt el, amely előzetesek, információk és képek mellett a legjobbak listába szedésével csábítja a filmrajongókat. Sőt, az sFilmen keresztül maguk a filmek és sorozatok is elérhetők egyetlen kattintással.

Super Film Adatbázis – ez a teljes neve az sfilm.hu portálnak, amely 2018-ban indult el. Az sFilm a legjobb teljes filmek és sorozatok gyűjteménye, ahol a honlap látogatói több tízezer film- és sorozat adatlapját tekinthetik meg, amelyek előzetesekkel, információkkal és képekkel egészítik ki a filmélményt. A látogatók ingyenesen regisztrálhatnak az adatbázisra, felhasználóként pedig el is menthetik a kedvenc filmjeiket és sorozataikat. Érdekes adalék a poszter, amely szinte minden film és sorozat adatlapján megtalálható.

Önmagában ennyitől még nem lenne különleges az sFilm, néhány funkciója azonban egészen egyedülállóvá teszi a hazai piacon. A színészeknél és alkotóknál például közvetlen link mutat az illető közösségimédia-felületeire, ahol még több tartalom gazdagítja az elérhető információtömeget. Kifejezetten kedvelt funkciója a honlapnak a gyűjteménylapok rendszere (pl: Halálos iramban-széria), ahol egy széria összes része megtalálható, az is, amely egyelőre még csak előkészületi fázisban tart. A sorozatoknál hasonló rendszer működik, külön adatlapja van a teljes sorozatnak (például: Trónok harca) és a különböző évadoknak (pl. Trónok harca 1. évad), utóbbin találhatók meg az egyes epizódok, valamint azok rövid leírásai.

Super Film Adatbázis

Az sFilm egy partnerprogramot is elindított, így az egyes adatlapokon több kimenő link is megtalálható. Köztük például streamingoldalak felé is, ami által számos film vagy sorozat azonnal és ingyenesen megtekinthető egyetlen kattintással. A partnerek köre folyamatosan bővül, az alapítók célja hosszú távon az, hogy a honlapról minden film és sorozat kattinthatóvá váljon, ami az interneten ingyen elérhető. Fontos adalék azonban, hogy a partneroldalakon található tartalmak és szolgáltatások nem tartoznak az sFilm hatáskörébe, így abban sajnos nem tudnak segíteni a honlap üzemeltetői, ha a partnereknél nem működik egy videó.

A leginkább felhasználóbarát funkció a legjobbak különböző listákba gyűjtése. Az sFilmen külön listába foglalják nemcsak a legjobb filmeket és sorozatokat, de a legjobb akciófilmeket, legjobb krimiket, drámákat, horrorokat, vígjátékokat és kalandfilmeket is. Ezek a listák ráadásul egy különleges algoritmussal készülnek, amely figyelembe veszi a szavazatok számát és értékét is. Ezáltal a lista folyamatosan frissül, és sokkal inkább az adott pillanat legnépszerűbb és legjobb tartalmait mutatja, mint egy stagnáló listát, amely a világ legjobb, de unalomig ismert alkotásait gyűjti össze.

Az adatok forrása a nemzetközi TMDB oldal, ezeket alakították át és fordították le magyar nyelvre az alapítók. Mivel a honlap még rendkívül fiatal, ezért előfordulhatnak működési hibák, arra kérik a felhasználókat és a látogatókat, hogy bátran jelezzék a Kapcsolat fülön az észrevételeket, a portál üzemeltetői ugyanis vállalták, hogy a lehetőségekhez mérten azonnal javítják azokat.

Cikkünk felkérésre készült. 

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com