Hírek

Legolas óta nem volt ilyen menő az íjászat – Robin Hood előzetes

Pörgős, izgalmas és színes előzetest kapott a legújabb Robin Hood feldolgozás. Az eredetfilmként aposztrofált akciódús kalandfilmben Taron Egerton alakítja az új fénybe állított hőst.

A Lionsgate égisze alatt született meg a legfrissebb Robin Hood feldolgozás. A filmet az az Otto Bathurst rendezte, akinek a Peaky Blinders – Birmingham bandája című szuper gengszteres sorozatot is köszönhetjük. Az alkotó meg is próbált friss vért önteni a jól ismert történetbe és máshogy közelíteni a karakter eredetéhez. Furcsa kicsit ugyan, hogy 8 évvel a legutóbbi nagy Robin Hood blockbustert követően máris itt ez a film, azért a Russel Crowe főszereplésével készült 2010-es Ridley Scott filmet nem is baj, ha nem sokan jegyzik meg.

Míg eleinte Robin Hood: Origins címen futott a projekt, mostanra lekopott a második része. A történet ugyan valóban a titokzatos és ambivalens íjász megszületését mutatja be, a készítők azonban megpróbáltak kicsit elrugaszkodni a mindenki fejébe berögzült képtől.

A Ben Chandler és David James Kelly írta forgatókönyv egy sokkal tökösebb, határozottabb hősalakot nyújt a nézőnek. Ahogy a főszerepet játszó Taron Egerton is elmondta, számára Robin Hood egy komplex karakter, aki precízen képzett és könyörtelenebb, mint az eddigi ábrázolásokban. Ez persze azzal jár, hogy a morális kérdések elmélyülnek majd az új filmben, ami soha nem hátrány.

Egerton mellett látjuk még Jamie Foxxot, Jamie Dornant, Ben Mendelsohnt, Eve Hewsont és Josh Herdmant is.

Az előzetes alapján egy Assassin’s Creed és Artur király – A kard legendája kaliberű filmre számíthatunk. Jó színészek, irdatlan tempó, szépen koreografált akciójelenetek, egy kis humor és egy kis romantika. Mi kell még?

A Robin Hood ősszel érkezik a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com