Hírek

A legsötétebb óra volt a hétvégén a legnézettebb film Magyarországon

Gary Oldman a filmben

Gary Oldman alakítása még Winston Churchill leszármazottait is meggyőzte.

Több mint 38 millió forintos bevétellel A legsötétebb óra a volt a hétvégén a legnépszerűbb mozi Magyarországon, Angliában pedig állva tapsolva ünneplik a főszereplő, Gary Oldman alakítását. A színész a minap Arany Glóbuszt kapott Winston Churchill megformálásért, és komoly Oscar-esélyesként emlegetik.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A produkciót hat kategóriában jelölték az aranyszobrocskára: legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Oldman), legjobb látvány, legjobb operatőri munka, legjobb jelmez, legjobb smink és frizura.

A film annak a három hétnek a történetét meséli el, amikor Churchill 1940-ben meggyőzi a brit politikai elitet, hogy a rendkívül rossz kilátások ellenére folytatni kell a háborút a náci Németország ellen. Oldman maszkja naponta öt órán át készült, hogy hitelesen alakíthassa a nála jóval idősebb és testesebb politikust. A színész könyvtárnyi irodalmat olvasott el az egykori miniszterelnökről, többször végignézte a róla készült archív felvételeket és hónapokon át gyakorolta jellegzetes hanghordozását és gesztusait. Az átlényegülés megdöbbentő, Churchill leszármazottai is szuperlatívuszokban nyilatkoztak Oldman teljesítményéről.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés