Hírek

Legújabb filmjének oroszországi bemutatójára Moszkvába érkezett Harrison Ford amerikai filmszínész

Végjáték (Ender's Game)
Végjáték (Ender's Game)

Ender's GameA Végjáték című fantasztikus krimi Orson Scott Gard 1980-as években megjelent Ender’s Game című sci-fi regényén alapul. A földönkívüli űrbázison játszódó történet főhősét játssza a 71 éves hollywoodi színész.


Hirdetés

Az oroszországi filmbemutató szervezői elmondták, hogy Harrison Ford látogatása azért is különleges, mert a színész, akinek nagymamája az orosz cári birodalomból, a mai fehéroroszországi fővárosból, Minszkből vándorolt ki az Egyesült Államokba a múlt század elején, végre eljutott Moszkvába is.

A sztár nem egyszer küzdött meg oroszokkal filmjeiben, és már alakított orosz atom-tengeralattjáró kapitányt is a K-19 című filmben, az orosz közönség mégis a Csillagok háborúja című filmtrilógiából a legendás Han Solo kapitányt látja elsősorban benne.

Harrison Forddal együtt a bemutatón részt vesz a Végjáték rendezője, Gavin Hood, aki 2005-ben Oscar-díjat kapott a legjobb külföldi film kategóriában szereplő Totsi című dél-afrikai filmdrámáért. Ő rendezte az X-Men kezdetek: Farkas, és a Kiadatás című hollywoodi filmeket is. A Végjátékot a nagyközönség október 31-től láthatja az oroszországi mozikban.

Harrison Ford nem az első amerikai filmcsillag, aki az utóbbi hetekben az orosz fővárosban népszerűsíti filmjét. A hollywoodi sztárok szinte egymást váltották Moszkvában és a Pervij kanal orosz állami televízió késő esti showműsorában is. A múlt héten Antonio Banderas volt Ivan Urgant műsorvezető vendége, aki arra is kapható volt, hogy elénekelje az Antoska című orosz gyermekdalt. A spanyol származású színész a Justin, a hős lovag című animációs film producereként vendégeskedett Moszkvában.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!