Hírek

Legújabb filmjének oroszországi bemutatójára Moszkvába érkezett Harrison Ford amerikai filmszínész

Végjáték (Ender's Game)
Végjáték (Ender's Game)

Ender's GameA Végjáték című fantasztikus krimi Orson Scott Gard 1980-as években megjelent Ender’s Game című sci-fi regényén alapul. A földönkívüli űrbázison játszódó történet főhősét játssza a 71 éves hollywoodi színész.

Az oroszországi filmbemutató szervezői elmondták, hogy Harrison Ford látogatása azért is különleges, mert a színész, akinek nagymamája az orosz cári birodalomból, a mai fehéroroszországi fővárosból, Minszkből vándorolt ki az Egyesült Államokba a múlt század elején, végre eljutott Moszkvába is.

A sztár nem egyszer küzdött meg oroszokkal filmjeiben, és már alakított orosz atom-tengeralattjáró kapitányt is a K-19 című filmben, az orosz közönség mégis a Csillagok háborúja című filmtrilógiából a legendás Han Solo kapitányt látja elsősorban benne.

Harrison Forddal együtt a bemutatón részt vesz a Végjáték rendezője, Gavin Hood, aki 2005-ben Oscar-díjat kapott a legjobb külföldi film kategóriában szereplő Totsi című dél-afrikai filmdrámáért. Ő rendezte az X-Men kezdetek: Farkas, és a Kiadatás című hollywoodi filmeket is. A Végjátékot a nagyközönség október 31-től láthatja az oroszországi mozikban.

Harrison Ford nem az első amerikai filmcsillag, aki az utóbbi hetekben az orosz fővárosban népszerűsíti filmjét. A hollywoodi sztárok szinte egymást váltották Moszkvában és a Pervij kanal orosz állami televízió késő esti showműsorában is. A múlt héten Antonio Banderas volt Ivan Urgant műsorvezető vendége, aki arra is kapható volt, hogy elénekelje az Antoska című orosz gyermekdalt. A spanyol származású színész a Justin, a hős lovag című animációs film producereként vendégeskedett Moszkvában.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya