Hírek

Lehet, hogy megvan Clint Eastwood következő rendezése?

Bár a The Ballad of Richard Jewell című projekt megnyerte magának Clint Eastwoodot, de időközben elvesztett két hollywoodi sztárt.

Clint Eastwood már régebben is megkörnyékezte a The Ballad of Richard Jewell munkálatait. A 20th Century Fox keretei közt már évekkel ezelőtt kezdte fejleszteni a filmet az O.J. Simpsonról készült dokumentumfilm, az O.J.: Made in America rendezője. Azt nem tudni, hogy Ezra Edelman két és fél év után miért hagyja ott a projektet – könnyen lehet, hogy a stúdió, amit a Disney már felvásárolt, inkább egy tapasztaltabb rendezőre bízná a melót.

Itt jön képbe Clint Eastwood, aki legutóbb A csempész című filmmel jelentkezett, melyet többnyire szeretett a közönség. A szebb napokat is megélt alkotó a Nincs bocsánat, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi vagy a Gran Torino után már az elmúlt években inkább jóféle iparosmunkákat vagy felejthető filmeket készített. A 88 éves hollywoodi ikonnak azonban eszében sincs nyugdíjba vonulnia.

Tízből tíz: Clint Eastwood legjobb rendezései

Richard Jewell története egy biztonsági őrről szól, akit újságírók (tévesen) megvádolnak az atlantai 1996-os Olimpián történt robbantással. Az egyszerű átlagpolgár élete fenekestül felfordul, és a megbecsültségből a társadalom megvető lenézéséig süllyed pillanatok alatt. Az előző verziókban Jonah Hill alakította volna Jewellt, és nem más, mint Leonardo DiCaprio játszotta volna az ügyvédjét.

Most mindketten otthagyták a produkciót a színészi fronton, és producerként felügyelik majd a filmet.

A forgatókönyvet Billy Ray szerzi majd, akinek már a Phillips kapitány, A dolgok állása és legutóbb az Overlord szkriptjét is köszönhettük. Hivatalos premierdátumot még nem közölt a stúdió.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com