Hírek

Lehet, hogy megvan Clint Eastwood következő rendezése?

Bár a The Ballad of Richard Jewell című projekt megnyerte magának Clint Eastwoodot, de időközben elvesztett két hollywoodi sztárt.

Clint Eastwood már régebben is megkörnyékezte a The Ballad of Richard Jewell munkálatait. A 20th Century Fox keretei közt már évekkel ezelőtt kezdte fejleszteni a filmet az O.J. Simpsonról készült dokumentumfilm, az O.J.: Made in America rendezője. Azt nem tudni, hogy Ezra Edelman két és fél év után miért hagyja ott a projektet – könnyen lehet, hogy a stúdió, amit a Disney már felvásárolt, inkább egy tapasztaltabb rendezőre bízná a melót.

Itt jön képbe Clint Eastwood, aki legutóbb A csempész című filmmel jelentkezett, melyet többnyire szeretett a közönség. A szebb napokat is megélt alkotó a Nincs bocsánat, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi vagy a Gran Torino után már az elmúlt években inkább jóféle iparosmunkákat vagy felejthető filmeket készített. A 88 éves hollywoodi ikonnak azonban eszében sincs nyugdíjba vonulnia.

Tízből tíz: Clint Eastwood legjobb rendezései

Richard Jewell története egy biztonsági őrről szól, akit újságírók (tévesen) megvádolnak az atlantai 1996-os Olimpián történt robbantással. Az egyszerű átlagpolgár élete fenekestül felfordul, és a megbecsültségből a társadalom megvető lenézéséig süllyed pillanatok alatt. Az előző verziókban Jonah Hill alakította volna Jewellt, és nem más, mint Leonardo DiCaprio játszotta volna az ügyvédjét.

Most mindketten otthagyták a produkciót a színészi fronton, és producerként felügyelik majd a filmet.

A forgatókönyvet Billy Ray szerzi majd, akinek már a Phillips kapitány, A dolgok állása és legutóbb az Overlord szkriptjét is köszönhettük. Hivatalos premierdátumot még nem közölt a stúdió.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya