Hírek

Lekerültek a londoni buszokról a Michael Jackson ártatlanságát hirdető reklámok

Neverland elhagyasa

A Transport for London szerint a közösség iránti érzékenység és aggodalom miatt kell eltávolítani az #mjinnocent kampány hirdetéseit a főváros busz- és metróhálózatából.

„A Tények nem hazudnak. Az emberek igen.” – ezzel a szlogennel lepték el néhány hete a londoni buszokat és metrókat fizetett hirdetésekben a Michael Jackson gyerekmolesztálási ügyeit feltáró 2×2 órás dokumentumfilm, a Neverland elhagyása bemutatója kapcsán. A közösségi finanszírozási kampánnyal megvalósított hirdetések azután kerültek ki, hogy a filmet két egymást követő estén levetítette a Channel 4 kereskedelmi csatorna. A két este átlagosan kétmilliós nézettséget hozott a csatornának, de nem csitulnak az indulatok sem: szimpatizánsok tüntetést szerveztek a tévécsatorna elé.

Az ügy azonban újabb fordulatot vett – számolt be erről ma a Variety. A londoni tömegközlekedési társaság azután döntött a plakátok eltávolítása mellett, miután a The Survivors Trust, egy szexuális zaklatások áldozatait védő szervezet kritizálta az engedélyezése miatt. Véleményük szerint ez az attitűd bátortalanítja a sértetteket, hogy előálljanak az őket ért inzultussal félve a hitetlenség bélyegétől.

„Csalódottak vagyunk, hogy a hirdetési bevételek maximalizálása a semlegességnél is fontosabb szempont volt egy ilyen érzelmileg túlfűtött téma esetén”

nyilatkozta a szervezet képviselője a The Guardiannek.

A Neverland elhagyása című dokumentumfilm egy hete az HBO GO-n egyébként Magyarországon is megnézhető. Dan Reed filmjéről írt kritikánkban többek között az énekes emberekre gyakorolt pszichés hatásáról is írtunk, aminek újabb bizonyítéka a londoni plakátbotrány.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..