Hírek

Lélektanilag megrázóbb lesz az új Kedvencek temetője – itt az előzetes!

Az új Kedvencek temetője Jason Clarke és John Lithgow főszereplésével készül

A forgatókönyvíró szerint a Kedvencek temetője Stephen King legjobb regénye, ő mégis erőteljesen belenyúlt.

Míg Stephen King híres regénye, a Kedvencek temetője sokak szerint rengeteg hatásvadász és nyakatekert fordulatot tartalmaz, az ígéretek szerint az új Kedvencek temetője-mozi sokkal realisztikusabb, ezért lélektanilag jóval megrázóbb lesz. Ezt maga a film forgatókönyvírója, a regény nagy rajongója, Jeff Buhler mondta a Dead Central magazinnak.

Buhler szerint a Kedvencek temetője King legjobb regénye, ezért a legkiválóbb elemeket akarta kiemelni belőle. A legfontosabb cél az volt számára, hogy az apa veszteségét lélektanilag erőteljesen ábrázolja: a főhős nem tudja feldolgozni, hogy kisfia meghalt, ezért abba a földbe temeti, ahonnan a holtak visszatérnek, aztán kénytelen szembenézni a szörnyű következményekkel.

Buhler azonban biztosítja a rajongókat, hogy nem egy Bergman-parafrázisra fognak beülni.

Visszatérnek a közönség kedvenc kísértetei, a közelgő végzetre figyelmeztető Victor, aki autóbalesetben elvesztette koponyája egyharmadát, illetve a hősnő, Rachel nővére, Zelda, aki agyhártyagyulladásban hunyt el évtizedekkel korábban, és azóta sem tudta ezt feldolgozni. Az első előzetes valóban más regisztert üt meg, mint egy hagyományos kísértettörténettől várnánk – Kevin Kölsch és Dennis Withmyer horrorrendezőknek láthatóan voltak ötleteik, amikor a történethez nyúltak.

A Kedvencek temetője 2019. április 4-től lesz látható a magyar mozikban.

Avatar

UIP Magyarország

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya