Hírek

Lelövik az HBO GO-t, nevet vált a Now, marad a Max

Forrás: Film Daily

HBO GO, Now és Max. Mik ezek és mire jók? Miben különböznek? Nem könnyű eligazodni ennyi, hasonló kínálatú szolgáltatás között, és ez a zavar a WarnerMediának is feltűnt. Egy kisebb újrabrandeléssel orvosolják a helyzetet.

Májusban az HBO Max megjelenésével újabb nagykutya csatlakozott az így is tömérdek szereplőt felvonultató streamingháborúhoz. A WarnerMedia komolyan előkészült a debütálásra. Összegyűjtötte a saját műsorait, más streamingszolgáltatóktól visszavásárolta őket és jelentős külsős partnerekkel is társultak – az csatornára jellemző prémium kínálat jegyében. A streamingszolgáltató egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, de idővel az egész világon megjelenik.

Ez persze magával hozott egy kisebbfajta zavart is a felhasználói oldalon, hiszen jelenleg is fut az HBO Now és az HBO GO. Első ránézésre nemcsak azt nehéz eldöntenie az avatatlan szemnek, hogy miben különböznek ezek, hanem azt is, melyik műsort melyik szolgáltatáson kell keresni. És akkor még nem is beszéltünk a DC Universe-ről, ami a Warner Bros. szuperhősös tartalmai miatt született.

A WarnerMedia az HBO Max indulása után két héttel pontot tesz az ügy végére – persze egyelőre csak Amerikában. A megoldás részeként nyugdíjazzák a közel tíz éve futó HBO GO-t. Ez a szolgáltatás nálunk is majdnem az amerikai indulással egyidőben vált elérhetővé: lokalizált tartalmakkal jelentkezett, így például a Netflixszel ellentétben azonnal lehetett magyar nyelvű anyagokat nézni rajta. Eredetileg az HBO-előfizetés kiegészítő szolgáltatása volt, majd 2017-től önállóan is előfizethető lett. A pályafutása pedig 2020. július 31-ével véget ér. Ezzel együtt az HBO Now is átalakul, amely felölti szimplán az HBO nevet. Augusztustól az HBO Max lesz egyedül elérhető az app-áruházakban.

A kérdés: miért nem lesz minden csak egyszerűen HBO Max?

A WarnerMedia egyelőre nem tudott megegyezni a Rokuval vagy az Amazonnal, foglalja össze röviden a választ a Variety. Náluk csak a két korábbi szolgáltatás érhető el, a Max azonban nem, így az HBO Now nem nyugdíjaztatható teljesen, míg megállapodás nem születik.

Fontos még egyszer megjegyezni, hogy ez elsősorban az Egyesült Államokat érinti. Nálunk még nincs Max, ellenben a GO nagyon népszerű, tehát ezt addig megszüntetni, míg nincs helyette más, meggondolatlan lépés volna. Feltehetően idővel bekövetkezik ez itt is, amint az HBO Max is világszerte lokalizált lesz.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés