Hírek

Aki nem (csak) táncol – Len Wiseman John Wick spin-offot rendez

lenwiseman

A Lionsgate Len Wisemant ültette a 2017-ben már beharangozott Ballerina rendezői székébe, amely a szépen jövedelmező John Wick franchise következő darabja lesz – írja a Deadline.

A Ballerina középpontjában egy fiatal balett-táncosnő áll, aki valójában képzett bérgyilkos, és a családját brutálisan lemészárlók ellen indít bosszúhadjáratot. A forgatókönyvet Shay Hatten jegyzi, aki többek között a Netflix megrendelésére készülő, Zack Snyder által dirigált The Army of the Dead című film szövegét is írta, illetve a John Wick: 3. fejezet – Parabellum szkriptjét is neki köszönhetjük.

Szépen alakul a produceri gárda is: Basil Iwanyk, Erica Lee (nyilván a stílusért fog felelni) és Chad Stahelski (az eddigi három John Wick darab rendezője) neve már garantált.  Jelen állás szerint Keanu Reeves lesz a vezető producer Kaley Smalley, a Wiseman Sketch Films fejlesztési vezetője mellett.

Az még nem tisztázott, hogy Reeves fog-e szerepelni a filmben, bár ha igen, akkor valószínűleg csak cameózni fog.

A leginkább kérdéses egyelőre, hogy ki fogja alakítani a címszereplő karaktert. Ezen a téren pillanatnyilag egy hatalmas kérdőjelet találhatunk csak. A spinoff címében szereplő „balerina” egyébként már felbukkant a John Wick 3. fejezetben, annak egyik legjobban megkomponált jelenetében. Egyelőre azonban nem világos, hogy ez ugyanaz a balerina-e, és ugyanaz a színésznő, Unity Phelan fogja-e játszani.

John Wick 3.

A Ballerina-projekt azért is kaphatott ilyen könnyen zöld utat, mert a Lionsgate kasszát robbantott a John Wick filmekkel.

A John Wick: 3. fejezet – Parabellum világviszonylatban több mint 323 millió dollárt hozott a konyhára. A Lionsgate elmúlt öt évét tekintve ez a cég legmagasabb bruttó bevétele.

Len Wiseman a horror- és akciófilm rajongói számára főként a – szintén női főhőssel operáló – Underworld-sorozat (Underworld és Underworld: Evolúció) révén lehet ismerős. De ő rendezte többek között Az emlékmás, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed című mozikat is. Újabban sorozatokat is vezényel, például a Hawaii Five-0-t.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com