Hírek

Lenyűgöző előzetest kapott a The Green Knight, Dev Patel fantasy mozija

The-Green-Knight-Dev-Patel

A The Green Knight az Artúr király mondakör fantasztikus részét domborítja ki, és már egy új előzetesben is gyönyörködhetünk.

Több, mint egy évvel az első ízelítő után az A24 közzétette a The Green Knight legújabb előzetesét. Túlzás nélkül állítható, hogy ettől a két perctől annyira leesik az állad, hogy a július 30-i bemutatóig vissza sem kerül a helyére.

Collider szerint a The Green Knight látnoki rendezője, David Lowery a friss és bátor módon csavar egyet a klasszikus kerekasztal lovagjai történeten.

Az Artúr király mondaköréből merítő film az előzetes alapján tartalmaz némi horrort is, így a mágia fényes és sötét oldalát is megmutatja. A főleg vizualitásában erős fantasy egy olyan világban játszódik, ahol a lovagok első és legfontosabb tulajdonsága a becsület. A becsület hajtja Artúr király unokaöccsét is, Sir Gawaint is (Patel), akinek feladata, hogy szembeszálljon a zöld színű lovaggal. Gawain útján szellemekkel, óriásokkal, tolvajokkal és cselszövőkkel találkozik, míg végül a legfőbb ellenfelét megtalálja.

Dev Patel művészfantasy-ját David Lowery rendezte, akinek többek között az Elliott, a sárkányt és a Kísértettörténetet is köszönhetjük. Patel mellett szerepel Ralph Ineson, mint a címbéli zöld lovag, Joel Edgerton, Alicia Vikander, Sean Harris és Kate Dickie is.

A film eredetileg a 2020 márciusában debütált volna a SXSW fesztiválon, de a pandémia a premiert és végül a fesztivált is elsodorta. Végül a mozibemutató július 30-ára csúszott, de magyarországi moziforgalmazásról egyelőre nincs hír.

A The Green Knight ráadásul már biztosan R besorolású lesz, ami – ha lehet – még jobban felcsigázta a rajongókat.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com