Hírek

Leonard Bernstein zeneszerzőt alakítja közelgő filmjében Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

A világ a West Side Story musical révén ismerte meg a nevét Leonard Bernsteinnek, most életrajzi filmet kap a zeneszerző és karmester. Az American főszerepében Jake Gyllenhaal – áll a Variety hírében.

Leonard Bernstein 100 éve született és 1990-ben hunyt el. A legendás zeneszerző és karmester számos szimfóniát és táncművet hagyott hátra, de kétségkívül a West Side Story eredeti musicalváltozatának megírása tette őt világhírűvé és az egyik legjelentősebb amerikai komolyzenei figurává.

Bár a művész korán megházasodott és három gyermeket nevelt feleségével, később egyre nyíltabban vállalta fel biszexualitását. Magánéletében örökös kettősséget jelentett a családja és a szeretője. Finoman szólva is van tehát mivel megtölteni egy életrajzi alkotást róla.

Az American címen futó projekt Humphrey Burton biográfiájára épül, melynek címe természetesen Leonard Bernstein. Az eredeti könyv alapján a forgatókönyvet Michael Mitnick írja meg, míg a rendezői székben Cary Joji Fukunaga ül.

A főszerepben Jake Gyllenhaal, aki producerként is részt vesz az alkotásban. A színész egyébként jócskán elfoglalt mostanság. Tavaly a Stronger, az Okja és az Élet című filmekben láthatta őt a hazai közönség, míg idén a Wildlife című drámában szerepelt Carey Mulligan oldalán. Az év második felében jön ki a Rio című krimi is, amiben Benedict Cumberbatch mellett látjuk majd, illetve a Velvet Buzzsaw című egyelőre nagyon titokzatos thriller főszerepében is őt találjuk. És akkor még nem is említettük a The Sisters Brotherst, a Finest Kindot, a The Divisiont vagy a The Anarchist vs ISIS filmeket, amelyek várhatóan 2019-2020-ra kerülnek nagyképernyőre.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com